F.T.

Poliția Română, împreună cu Asociația Berarii României desfășoară în perioada 15 august – 30 septembrie a.c., prin intermediul inspectoratelor teritoriale județene, derulează în această perioadă campania „Fără alcool la volan”, de prevenire și conștientizare a conducătorilor de autovehicule şi a celorlalți participanți la traficul rutier .
“Campania are ca obiectiv conștientizarea șoferilor și a pasagerilor cu privire la consecințele conducerii unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, pentru reducerea numărului de evenimente rutiere. Astfel, pe lângă recomandarea de a nu consuma alcool și a conduce, transmisă direct șoferului, campania se adresează grupului său de apropiați, ce poate avea un rol decisiv în a-l determina să aibă un comportament responsabil la volan”, se precizează într-un comunicat al Poliției Române.
Pentru a transmite mesajul campaniei, au fost realizate două spoturi video, o aplicație pentru rețeaua de socializare Facebook, precum și mai multe materiale informativ-preventive ce vor fi diseminate în perioada august-septembrie 2018.
Tot Poliția Română amintește faptul că, în anul 2017, din cauza conducerii sub influența băuturilor alcoolice, s-au produs 247 de accidente rutiere grave, în urma cărora 63 de persoane au decedat, iar alte 249 au fost rănite grav.