Vremea se va încălzi în următoarele zile, până spre finalul acestei săptămâni urmând să se atingă şi chiar depăşi 30 de grade Celsius, însă din 16 iulie regimul termic va fi în uşoară scădere în majoritatea regiunilor, iar precipitaţiile sunt aşteptate aproape în fiecare zi, în special în zona montană, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) publicată ieri, valabilă pentru perioada 9 – 22 iulie, potrivit Agerpres.
În Muntenia, vremea va intra într-un proces de încălzire până pe data de 13 iulie, când media maximelor termice va atinge 31 de grade. În următoarele cinci zile, valorile termice diurne vor scădea treptat, cu aproximativ 3 – 4 grade, apoi se va încălzi din nou, iar la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va reveni la 31 de grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi destul de asemănătoare, iar media lor va oscila între 15 şi 17 grade. În primele două zile, vor fi intervale cu ploi în întreaga regiune, apoi pe arii mai restrânse.
La munte, vremea se va încălzi uşor şi treptat până în jurul datei de 12 iulie, când media maximelor termice va fi de 19 grade, iar a minimelor de 11 grade. Ulterior, nu se vor mai înregistra modificări semnificative ale regimului termic. Vor fi ploi în fiecare zi, iar cantităţile cele mai mari de apă vor cădea în primele zile ale intervalului de prognoză.