F.T.

Amenzi, avertismente, permise ridicate, pietoni sancționați… Acesta este rezultatul filtrelor rutiere organizate joi pe șoselele din județ, când au fost luați în vizor șoferii care fie au depășit viteza regulamentară, fie s-au urcat la volan băuți, fie nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Firește, nici abaterile pietonilor nu au fost trecute cu vederea.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene – DN1 au continuat acțiunile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona drumurilor județene, îndeosebi cu privire la abaterile pietonilor și ale conducătorilor de vehicule care nu acordă prioritate de trecere acestei categorii de participanți la trafic. Au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.135 de lei și au reținut trei permise de conducere.
La Bușteni, poliția din oraș a organizat de asemenea filtre, în special pentru combaterea transportului ilegal de persoane. Au fost controlați 16 șoferi și au fost aplicate 13 sancțiuni
contravenționale, în valoare de 2.610 de lei. Totodată, a fost reținut un permis și retras un certificat de înmatriculare auto.
Și angajații Secției Rurale din Bălțești au acționat pe raza comunelor Măgurele, Bălțești și Șoimari, prilej cu care au controlat 45 de autovehicule (nouă testări cu aparatul etilotest) și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.190 de lei.
O acțiune similară a avut loc la Gura Vitioarei, acolo fiind controlate 15 autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 3.000 de lei.
În colaborare cu RAR Prahova, oamenii legii din cadrul IPJ Prahova au desfășurat, la Boldești Scăeni, o acțiune rutieră în vederea depistării vehiculelor cu defecțiuni tehnice. Au fost controlate 18 autovehicule (opt șoferi fiind testați cu aparatul etilotest) și s-au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de
3.480 de lei. Ca măsuri complementare, au fost retrase trei certificate de înmatriculare ale autovehiculelor pentru defecțiunile tehnice constatate.
Tot în aceeași zi de joi, polițiști din Urlați au acționat pe raza orașului și a comunelor Iordăcheanu și Tomșani, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care au încălcat regimul legal de viteză. Au controlat 42 de autovehicule (șapte conducători auto testați cu aparatul etilotest) și au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale (zece pentru depășirea vitezei legale), în valoare de 6.815 de lei (două certificate de înmatriculare retrase). Nici șoferii care tranzitau Mizilul, Gura Vadului sau Jugureni nu au scăpat de filtrele agenților rutieri, în respectivele localități fiind amendați cu peste
1.700 de lei atât șoferii care au încălcat normele rutiere, cât și pietonii indisciplinați.