Petre Apostol

Astăzi, delegaţia de atletism a României se va îndrepta spre Erzurum, în Turcia, unde va Cristian Raduparticipa la Campionatul Balcanic de Ştafete pentru seniori, programat sâmbătă şi duminică. În delegaţia tricoloră se regăsesc şi reprezentanţi prahoveni, atât în rândul sportivilor, cât şi al antrenorilor şi al oficialilor.
Astfel, printre cei 18 atleţi convocaţi la această competiţie se numără patru reprezentanţi de la cluburi din Ploieşti. De la CSM Ploieşti-CS Petrolul Ploieşti sunt prezenţi Costin Homiuc, specialist pe distanţa de 100 metri, şi Cristian Radu, unul dintre cei mai valoroşi români, în momentul de faţă, la 400 metri. De asemenea, în lotul României pentru campionatul din Turcia se mai regăseşte încă un sportiv care are legitimare la CS Petrolul Ploieşti, anume Denis Dobrică, atlet format la Piteşti, având dublă legitimare, şi cu CSM din localitatea argeşeană.David Nastase
Alături de aceştia a fost convocat şi David Năstase, de la CSŞ Ploieşti, elevul profesoarei Maria Andrei fiind încă junior şi unul dintre atleţii promiţători din România la proba de Costin Homiuc400 metri.
La competiţie vor fi prezenţi, de asemenea, în delegaţia României, şi antrenorii de la CSM Ploieşti, Augustin Iancu şi Robert Munteanu, cu menţiunea că primul dintre aceştia se află în calitate de oficial, fiind secretarul general al Federaţiei naţionale de atletism.

Mihai Pîslaru a ratat calificarea în semifinale, la Mondialele U20

În această săptămână, la Tampere, în Finlanda, se desfăşoară o nouă ediţie a Campionatelor Mondiale de Atletism pentru categoria U20, la care în lotul României a fost convocat şi un atlet ploieştean, Mihai Pîslaru. Format la CSŞ Ploieşti, de profesoara Maria Andrei, atletul ploieştean a trecut la CSM Bucureşti, unde este elev.
Sportivul născut în 1999 a revenit, de curând, în competiţii, după o gravă accidentare suferită anul trecut. Iar înainte de plecarea la Mondiale, la primul concurs la care a luat parte după revenire, a câştigat titlul balcanic la proba de 400 metri, întrecere la care s-a aflat la start şi la competiţia mondială.
Mihai Pîslaru a făcut parte din seria a treia preliminară la Tampere, însă a fost departe de performanţele sale, sosind doar cu timpul de 49.74 secunde (recordul personal este de 47.23 secunde, iar la Balcaniadă s-a impus cu timpul de 47.64 secunde). Astfel, a încheiat pe locul al şaselea cursa din seria sa, fiind la peste două secunde de ultimul timp calificator pentru semifinale, fază în care au avansat 24 de sportivi din seriile preliminare.