F. T.

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal în care este anchetat un bărbat de 50 de ani – profesor la Colegiul Tehnic “Toma Socolescu” Ploiești – , pentru că ar fi comis mai multe infracțiuni de fals intelectual în formă continuată. “Din cercetările polițiștilor au rezultat indicii că bărbatul ar fi atestat în fals faptul că 17 elevi din clase terminale au promovat examenul de corigență, deși la examenul scris aceștia ar fi obținut note sub 5, iar la momentul susținerii examenului oral aceștia nu ar fi fost notați”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova. Aceeași sursă mai precizează că dosarul penal a fost înaintat procurorilor prahoveni cu propunere de sesizare a instanței de judecată să soluționeze cauza.
Potrivit reprezentanților poliției prahovene, respectivul profesor a fost prins în urmă cu un an, de către ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Prahova, comițând mai multe ilegalități. Cauza penală în care este anchetat profesorul a fost disjunsă, în sensul că ofițerii DGA îl cercetează pe suspect pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, iar polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – pentru fals intelectual în formă continuată.
Reamintim că, în data de 27 iulie 2017, profesorul a fost prins în urma unui denunț al unui elev, în care acesta din urmă afirma că respectivul cadru didactic ar primi mită pentru a-i trece clasa pe unii dintre elevii corigenți. La vremea respectivă, profesorul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru ca, mai apoi, instanța de judecată să dispună continuarea cercetărilor cu acesta sub control judiciar.