Marian Dima

Echipa “Tinereţea“ Izvoarele are vechi ştate în fotbalul prahovean, fiind constituită în anul 1953, desfăşurând o activitate constantă, cu doar câteva întreruperi, în perioada anilor 1967 – 1970.
Acum, revine în Liga A Prahova, din postura onorantă de câştigătoare a Superligii B, poate cel mai dificil eşalon fotbalistic dintre cele organizate de către AJF Prahova, prin prisma numărului mare de meciuri disputate şi nu numai.
Izvoarele a câştigat seria cu 72 de puncte adunate în cele 34 de meciuri susţinute, cu două mai mult decât AS Strejnic, şi ea promovată în Liga A, de pe poziţia secundă, şi cinci “lungimi” peste Rapid Ibrianu. A marcat 80 de goluri şi a primit 41, dorind să realizeze performanţa, de a reveni în primul eşalon, unde “completează” Valea Teleajenului, alături de Avântul Măneciu şi CSO Văleni, echipe prietene, cu care există o frumoasă rivalitate locală pe plan sportiv.
Din 2002 până în prezent, în actuala formă de organizare, echipa a reuşit mai multe promovări, până la nivel de Liga A, dar, acum, revirimentul este cu atât mai remarcabil cu cât, în ultimii doi ani, s-au realizat promovări consecutive, din Liga B în Superligă şi, acum, în Liga A.
Izvoarele1Activitatea fotbalistică, aşa cum se întâmplă peste tot, la acest nivel, “gravitează” în jurul unui om, Ion Diaconu – în acest caz, cel care menţine vie pasiune pentru fotbal în Izvoarele, clubul având şi echipă de juniori, în competiţiile AJF, nu numai de seniori, lucru pe care multe oraşe prahovene cu mult mai mulţi bani şi “nume” nu îl reuşeşte! “Sunt conştient că în următoarea perioadă trebuie să completăm lotul de jucători, dar o vom face şi prin promovarea de tineri juniori din pepiniera proprie, din zona comunei Izvoarele, nu numai cu jucători valoroşi din Liga B și Superligă” – spune Diaconu, care speră şi într-o “coagulare” pe plan local a iubitorilor de fotbal, care să contribuie la organizarea activităţii fotbalistice la nivel superior şi susţinerea echipei din Izvoarele, în Liga A. Iar Diaconu are “cumul de funcţii” la echipă, fiind, preşedinte, antrenor, delegat, sponsor, la nevoie, activitatea fiind susţinută, totuşi, de către comunitatea locală.

Lotul echipei
Toader Ştefan, Sandu Dragoş Iulian, Ene Vasile – portari
Borş Alexandru, Trancă Adrian, Diaconu Marius, Lixandru Alin, Mărculescu Liviu, Baciu Liviu, Gaftoi Andrei, Săvulica Gabi – fundaşi
Ionuț Despinoiu, Drăgănoiu Alexandru, Ionescu Marius, Bencea Robert – George, Iorgoiu Vlăduţ – Marian, Mâinea Codruţ, Frâncu Gabriel, Stoica Tiberiu, Pârvu Cosmin, Manole
Andrei – mijlocaşi
Filipoiu Nicolae, Sârbu Dragoş, Dragomir Gheorghe, Ivaşcu Ionuţ, Iorgoiu Victor – Octavian, Donache
Alexandru – atacanţi
Preşedinte, antrenor şi delegat: Diaconu Ioan
Vicepreşedinte:
Drăganoiu Doruleţ