Federaţia de Fotbal a Spaniei a anunţat că noul selecţioner al naţionalei „La Roja” este Luis Enrique. Pe lista posibililor antrenori se mai aflau Quique Sanchez Flores şi Michel, dar Luis Rubiales, preşedintele federaţiei, l-a ales pe fostul tehnician al Barcelonei, potrivit Mediafax.
„S-a aprobat, în unanimitate, că Luis Enrique va fi noul selecţioner al naţionalei Spaniei în următorii doi ani”, a confirmat preşedintele Federaţiei, care a mai anunţat că prezentarea oficială a tehnicianului iberic va fi săptămâna următoare (16-20 iulie).
Antrenorul Luis Enrique s-a ţinut de cuvânt după ce a plecat de pe banca tehnică a echipei Barcelona. La finalul sezonului 2016-2017, când gruparea blaugrana a ratat titlul de campioană a Spaniei, dar şi Champions League, tehnicianul spaniol a spus că nu va semna cu nicio echipă timp de un an. La un an distanţă, Luis Enrique a revenit în fotbal, la cârma naţionalei Spaniei. Antrenorul a câştigat două titluri, trei Cupe ale Spaniei, o Supercupă a Spaniei, o Ligă a Campionilor, o Supercupă a Europei şi un Mondial al cluburilor în cele trei sezoane petrecute la FC Barcelona.
Barcelona B, AS Roma şi Celta Vigo sunt celelalte cluburi din cariera lui Luis Enrique, despre care în ultimele luni s-a scris că ar putea ajunge la Chelsea şi Arsenal.