Petre Apostol

Miercuri seară, echipa naţională de handbal feminin a României a evoluat în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale U20, care se desfăşoară la Debrecen, în Ungaria. În lotul tricolor, condus de antrenorul Gheorghe Tadici, se află şi o jucătoare de la HC Activ CSO Plopeni, Bianca Berbece (foto, a treia din stânga).
Naţionala României a făcut parte din grupa C preliminară, ocupând locul al treilea, cu şase puncte, în urma reprezentativelor din Danemarca (10p) şi Norvegia (7p), singurele, de altfel, cu care tricolorele au pierdut. Pe locurile 4-6 s-au situat Japonia (4p), Angola (2p) şi Paraguay (0p).
În sferturi, handbalistele tricolore s-au confruntat chiar cu reprezentativa ţării gazdă, câştigătoare a grupei A, cu maximum de puncte acumulate. După o primă parte foarte bună a echipei României, care conducea la pauză cu scorul de 17-14, a urmat o perioadă foarte slabă, Ungaria revenind şi impunându-se cu scorul final de 31-26. Naţionala tricoloră urmează, astfel, să evolueze în faza pentru locul al cincilea, în primul meci având programată, astăzi, de la ora 16:00 (ora României), partida contra Danemarcei, având şansa revanşei după înfrângerea categorică suferită în grupă, când danezele s-au impus cu scorul de 42-23 (20-8). Bianca Berbece evoluează pe postul de inter dreapta, având 19 ani, iar la turneul final din Ungaria a înscris 11 goluri, lider la acest capitol din tabăra tricoloră fiind Sorina Tîrcă, marcatoare a 44 de goluri.