Petre Apostol

În perioada 6-9 iulie, la Niksic, în Muntenegru, s-au desfăşurat Campionatele Balcanice de Judo pentru categoria juniori 3 (U15), la care au participat 206 sportivi din 9 ţări: Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Grecia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Turcia şi România. În lotul naţional al României au fost incluşi şi cinci reprezentanţi de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, pregătiţi de antrenorii Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Cosmin Slăveanu. De menţionat că şi antrenorul Mihai Trandafirescu a făcut parte din delegaţia României la această competiţie balcanică.
Dintre sportivii ploieşteni, cea mai bună performanţă a fost realizată de Rareş Arsenie (foto, dreapta), care a cucerit medalia de argint la categoria 60 kg. Acesta a trecut, în drumul spre finală, de Petar Vlahovic (Muntenegru) şi de Muhammed Yazici (Turcia), însă, în ultimul act, a cedat duelul disputat în compania turcului Emre Karaduman, ocupând treapta a doua a podiumului.
Pe podium a mai urcat încă unul dintre reprezentanţii grupării ploieştene, Ştefăniţă Niţescu (foto, stânga), care a obţinut medalia de bronz la categoria 46 kg. Acesta l-a învins pe Stanko Vujovic (Muntenegru), în primul meci, însă a pierdut, apoi, cu turcul Enes Cakan, ajungând în recalificări, fază în care a trecut de Darko Topalovic, din Bosnia şi Herţegovina, avansând în partida pentru medalia de bronz.
În acest meci s-a confruntat cu un coleg de la gruparea ploieşteană, Roberto Simion, care fusese eliminat în semifinale de turcul Enes Ata, după ce îl învinsese pe bulgarul Dimitar Gospodinov. Niţescu a fost cel care şi-a adjudecat medalia de bronz, Simion ocupând locul al cincilea.
La o victorie de podium a mai fost un alt sportiv de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, Bogdan Petre, care a ocupat locul al cincilea la categoria 66 kg. Acesta a câştigat în primul tur, cu grecul Alexandros Katsoulis, însă a cedat, apoi, cu bulgarul Ivan Ganchev, ajungând în recalificări, trecând de turcul Mertcan Kompe, dar pierzând în lupta pentru bronz în duel cu Vidak Maljevic, din Bosnia şi Herţegovina.
De la gruparea ploieşteană a mai participat Daniela Brăslaşu, la categoria 48 kg, care a pierdut în primul tur, cu Tugce Sayiner (Turcia), iar în recalificări nu a reuşit să treacă de primul meci, cedând cu Kristina Milicevic (Muntenegru).