Petre Apostol

Deşi bobul intră la categoria sporturi de iarnă, această disciplină sportivă olimpică nu se desfăşoară exclusiv pe timp de iarnă, chiar România organizând, în urmă cu doi ani, Campionatele Mondiale de Bob şi Skeleton pentru starturi, la Mamaia.
Iar în Germania, la Ilsenburg, sportive din ţara noastră, printre care şi două reprezentante de la CSO Sinaia, au luat parte la un adevărat festival de bob şi skeleton pentru starturi, concurând la Cupa de Vară. Pe o pistă amenajată în centrul oraşului german au participat unii dintre cei mai valoroşi atleţi din lume, care au fost urmăriţi de o asistenţă de peste 1500 de spectatori.

CSO Sinaia - bob1Din România au participat sportivele Maria Constantin, Teodora Vlad (care au reprezenta CSO Sinia), Andreea Grecu şi Teodora Toma (care au reprezentat CSSI Mamaia), acestea fiind pregătite de către antrenorul lotului naţional, Paul Neagu.
Prezent de două ori la Jocurile Olimpice (la ediţia de anul acesta ocupând locul 16), echipajul format din Maria Constantin şi Andreea Grecu (sportivă care este campioană mondială de junioare, alături de Florentina Iusco) s-a situat pe locul secund, în urma reprezentantelor Germaniei – Anne Lobenstein/Madlin Dossow.
Podiumul a fost completat de celălalt echipaj al României, format din Teodora Vlad şi Teodora Toma.
De remarcat că ambele sportive care au reprezentat CSO Sinaia s-au luptat pentru victoria de la proba de skeleton, Teodora Vlad impunându-se, în vreme ce Maria Constantin s-a situat pe locul al doilea.
În plus, pentru prima dată în istoria competiţiei din Germania, care a ajuns la ediţia a XXI-a, Maria Constantin a pilotat un bob complet feminin de 4 persoane, alături de Teodora Vlad, Andreea Grecu şi Teodora Toma. De altfel, echipajul României condus de Maria Constantin a fost printre primele din lume care au concurat la nivel internaţional la bob feminin de 4 persoane, probă pentru care se luptă să fie inclusă la Jocurile Olimpice din 2022.