F.T.

Ce spuneau, în urmă cu trei zile, jandarmii prahoveni ? Nimic altceva decât că hoții de lemne și-au schimbat modul de a comite infracțiuni silvice, tăind lemnul la nivelul solului și acoperind apoi cioatele. Ei bine, mai nou, au avut parte de o altă surpriză !
Astfel, în ziua de 9 iulie a.c., în jurul orei 22, o patrulă din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Prahova l-a prins pe un bărbat în vârstă de 34 de ani, pe raza localității Moara Nouă, în timp ce transporta cu ajutorul unui atelaj hipo, cantitatea de 0,650 metri cubi de material lemnos, specia stejar, fără a poseda documente de proveniență. “Pentru ascunderea încărcăturii, acesta acoperise materialul lemnos cu un covor. În speță, s-a întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei silvice conform Lg.171/2010, art.19, alin.1, lit.”b”, stabilindu-se amenda în cuantum de 5000 de lei. Materialul lemnos a fost predat, pe bază de proces-verbal, unui reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Ploiești”, se precizează într-un comunicat al IJJ Prahova.
De-acum încolo, așteptăm o altă surpriză, atât pentru jandarmi, cât și pentru noi: lemn furat și acoperit cu o carpetă care să reprezinte “Răpirea din Serai”…