V. Stoica

Primăria Ploiești a încheiat contractele pentru efectuarea de reparații curente în unitățile de învățământ preuniversitar de stat aflate pe raza municipiului, ceea ce înseamnă că vor demara și lucrările specificate în contract pentru anul în curs. Potrivit reprezentanților Primăriei Ploiești, contractele au fost împărțite în trei loturi – Lot 1, pentru reparațiile de la imobilele în care funcționează colegii și licee, Lot 2, pentru clădirile în care funcționează școli, Lot 3, pentru grădinițe și creșe. Pentru toate cele trei loturi de lucrări, municipalitatea a parafat contractele cu aceeași asociere de firme, respectiv cu S.C. Fadmi Prod S.R.L. – S.C. Nicons S.R.L., prin lider de asociere S.C. Fadmi Prod S.R.L., valoarea fiecărui lot fiind diferită, în funcție de intervențiile care vor fi efectuate. Astfel, contractul pentru reparații în școli și licee este în valoare de 800.000 de lei fără TVA, cel pentru școli –
de 720.000 de lei fără TVA, iar cel pentru grădinițe și creșe – de 624.610 lei fără TVA. Lucrările de reparații curente propuse spre a fi executate, anul acesta, la unitățile de învățământ preuniversitar de stat și antepreșcolar din municipiul Ploiești, au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 121/25.04.2018, în funcție de alocația bugetară. Acestea vor fi executate etapizat, în funcție de eliberarea amplasamentului.
Până în prezent, au fost emise ordine de începere pentru execuția lucrărilor prioritare, care se vor realiza la unitățile de învățământ antepreșcolar, preșcolar și gimnazial și care vor viza următoarele tipuri de lucrări: igienizări (îndepărtare lambriu – conform cerinței ISU), montare tâmplărie PVC, hidroizolații, reparații instalații sanitare, canalizare, pluviale, electrice etc.