Cu o prezenţă de aproape două decenii în Ploieşti, Veolia România şi angajaţii săi au devenit o parte integrantă a oraşului. Aşa cum reiese dintr-un comunicat de presă dat publicităţii ieri, compania a furnizat prin Apa Nova Ploieşti şi Veolia Energie Prahova servicii considerate vitale pentru comunitate, care au dus la un confort sporit pentru ploieşteni, menţionându-se şi faptul că prin investiţiile majore de peste 40 de milioane de euro, Veolia România s-a identificat drept unul dintre pilonii comunitari de referinţă în ceea ce priveşte dezvoltarea urbană locală. De asemenea, în acelaşi comunicat se menţionează faptul că Veolia România şi-a consolidat poziţia prin respectarea, asumarea şi depăşirea obiectivelor propuse conform contractului de concesiune. De altfel, subliniindu- se că Veolia Energie Prahova şi-a propus să realizeze investiţii în valoare de 25 milioane de euro până la sfârşitul contractului de concesiune, la finalul anului 2016 acestea ridicându-se deja la peste 32 de milioane de euro, reprezentanţii companiei au ţinut să menţioneze: “Veolia este o companie care caută în mod constant soluţii inovatoare pentru modernizarea şi eficientizarea sistemelor, pentru a le asigura ploieştenilor servicii de înaltă calitate. Privim întotdeauna către viitor şi către dezvoltare sustenabilă, investind în oameni, resurse şi tehnologii, dezvoltând cu şi alături de aceştia proiecte importante.”
Reprezentanţii Veolia mai evidenţiază şi faptul că, dincolo de investiţiile tehnologice realizate, ploieştenii s-au bucurat de unele dintre cele mai mici tarife de apă şi energie din România, pe de o parte, dar şi de siguranţa şi continuitatea în livrarea de servicii, precum şi de asigurarea unui program competent de întreţinere, reparaţii curente planificate şi reparaţii capitale.
În acest context, s-a precizat că Apa Nova Ploieşti a evoluat permanent, de la începuturi şi până în prezent randamentul reţelei de apă crescând cu 30%, de la 48,8% la 77,7%. Astfel, s-a dat ca exemplu asigurarea purităţii apei prin cele 14.000 de analize fizico-chimice şi bacteriologice realizate pe an, intervenţiile rapide, în cel mult 30 de minute de la primirea apelului, precum şi faptul că volumul pierderilor în reţeaua de apă a scăzut de 7 ori, dar şi Call-Center-ul comun al Apa Nova Ploieşti şi Veolia Energie Prahova, programul factura pe e-mail sau anunţarea întreruperilor de apă prin SMS, acestea fiind doar o parte dintre rezultatele companiei, considerate a fi de succes la nivel local.
“Realizarea programului de întreţinere, reparaţii curente planificate şi reparaţii de anvergură, menţinerea celor mai bune tarife din ţară, toate acestea reiterează asumarea companiei faţă de comunitate. Credem în ploieşteni şi în performanţă, iar pentru aceasta susţinem în calitate de parteneri finanţatori echipa de suflet a oraşului, Petrolul Ploieşti. După două decenii de activitate pe piaţa locală, putem declara cu mândrie că suntem parte a oraşului, suntem ploieşteni”, au mai declarat reprezentanţii companiei.