F. T.

Mai nou, nu se fură doar lemnul din pădurile administrate de către Direcția Silvică Prahova, ci și piese de la utilaje forestiere.
Astfel, dacă zona Valea Doftanei este una cunoscută pentru sustragerile de material lemnos, acum a ajuns să fie mediatizată și din cauza sustragerilor de componente ale unor utilaje forestiere.
Autorii furturilor erau de mai multă vreme în vizorul oamenilor legii din cadrul IPJ Prahova și, pe cale de consecință, ieri dimineață, angajați ai instituției au descins în localitatea Scorțeni, la persoane bănuite de furturi de componente de utilaje forestiere.
“Din cercetări au rezultat indicii că, în urmă cu aproximativ o lună, cei în cauză ar fi comis două astfel de furturi în localitatea Valea Doftanei. Componentele sustrase de la utilajele forestiere erau, ulterior, folosite la un utilaj agricol (tractor)”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.
Valoarea componentelor utilajelor forestiere furate a fost estimată la aproximativ 7.000 de lei.
Două persoane au fost conduse, ieri, la sediul poliției prahovene pentru a fi interogate, anchetatorii urmând să decidă dacă se impune continuarea cercetărilor cu acestea în stare de libertate sau de reținere.