F. T.

Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova anunţa ieri, la orele prânzului, faptul că, „din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre munte către Capitală, valorile de trafic sunt intense pe DN 1 Valea Prahovei, între Predeal şi Buşteni”. Şi, colac peste pupăză, de parcă nu era suficientă circulaţia bară la bară , în zona staţiunilor Sinaia şi Buşteni ploua torenţial, vizibilitatea fiind „extrem de redusă”. În contextul condițiilor de mai sus, aceeași sursă – IPJ Prahova – preciza că „a fost constituit un dispozitiv pentru fluența traficului (politiști rutieri care dirijau traficul – n.n.)”.
Şi Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţa, tot ieri la orele prânzului, „valori ridicate şi coloane de maşini în mişcare” pe sensul de coborâre Braşov – Ploiesti- Bucureşti, iar pentru evitatea evenimentelor rutiere nedorite, conducătorii auto erau sfătuiţi să folosească rutele ocolitoare astfel: • dinspre Braşov spre Bucureşti: DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, A3 Ploieşti – Bucureşti; • din zona Bran – Moieciu spre Capitala: DN73 – DN72A – DN 71 – DN7, respectiv traseul Braşov – Valea Mare-Pravăţ – Stoeneşti – Târgovişte – Bâldana – Bucureşti sau DN73 – A1, respectiv Braşov – Piteşti – Bucureşti.
„Recomandăm conducătorilor auto să circule cu foarte mare atenţie, să nu efectueze depăşiri riscante, să menţină o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă şi să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei”, se mai menţiona în comunicatul de presă al Centrului Infotrafic.
Şi, posibil că da, posibil că nu (poliţia urmând să stabilească acest lucru), ieri, în jurul orei 14,30, din cauza vremii nefavorabile, la Nistorești a avut loc un accident rutier în care au fost implicate o dubiţă, care transporta brânză, şi un autoturism, în ambele autovehicule aflându-se şase persoane. Traficul pe sensul de mers Ploieşti – Sinaia a fost complet blocat pentru ca echipajele de descarcerare şi personalul paramedical de la SMURD să poată interveni.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Comarnic1Prahova au precizat că două dintre persoanele implicate în accident (o femeie în vârstă de 38 de ani, cu traumatism cranio-cerebral, şi o alta, de 41 de ani, cu traumatism toraco-abdominal) au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean Ploieşti.
La aproximativ aceeaşi oră, IPJ Prahova anunţa că la Comarnic „plouă foarte tare, iar aluviunile au ajuns pe partea carosabilă, traficul fiind complet blocat pe ambele sensuri, la km107 + 700. A fost informată Secţia Drumuri Naționale”.