Petroliştii au ajuns, de ieri, în Slovenia, acolo unde sunt găzduiţi de Hotel Toplice, din Terme Catez – Brezice, o locaţie perfectă pentru cantonamentele centralizate, cu “tot ce trebuie” – teren de antrenament, linişte, condiţii bune de cazare şi masă şi, mai ales, posibilităţie de refacere la cel mai înalt nivel, hotelul fiind “combinat” cu un fel de… parc de distracţii acvatice. Nu va fi însă prea mult timp de “vizite” la piscinele hotelului, în afara şedinţelor oficiale de refacere, pentru că, în cele 12 zile de cantonament, sunt programate antrenamente, câte două pe zi, în majoritatea timpului, precum şi 4 meciuri amicale, divizionara bosniacă de eşalonul întâi – FK Sloga Simin Han – fiind primul adversar, chiar mâine fiind programat acest joc de debut în stagiul extern.
Apoi, în programul meciurilor de verificare urmează NK Krsko, formaţie ce a încheiat pe locul şapte în ultima ediţie a primului eşalon sloven pe data de 14 iulie, croații de primă ligă de la HNK Gorica pe 17 iulie şi o altă formaţia croată de prim eşalon NK Lokomotiva Zagreb (20 iulie). Acestea sunt celelalte adversare ale “lupilor galbeni” din Slovenia, cu menţiunea că, pentru al patrulea test, ar putea fi schimbată adversara, funcţie de “ce va fi la faţa locului”.
Din lotul deplasat în Slovenia face parte şi ultimul venit în tabăra ploieșteană – jucătorul de bandă dreapta Andrei Rus. Internațional de juniori, 19 ani, Rus vine de la LPF Banatul Timișoara și a fost deja testat, în repriza secundă a disputei, în amicalul jucat de Petrolul în compania unei colege de eșalon, CS Balotești.

Petrolul - Terme