Luiza Rădulescu Pintilie

Aflaţi la „mâna” calculatorului, absolvenţii de gimnaziu care au susţinut examenul de Evaluare Naţională au aflat ieri, oficial, rezultatele admiterii computerizate în licee, pe baza opţiunilor exprimate privind şcoala, profilul şi specializarea la care vor să-şi continue studiile.
Din păcate, 11 elevi din Prahova nu au fost repartizaţi, deşi în liceele din Prahova au rămas neocupate 423 de locuri. Probabil, numărul de opţiuni completate de elevii care nu au putut ocupa unul dintre aceste locuri libere a fost insuficient. Este vorba despre elevi de la mai multe şcoli din judeţ, printre care Şcoala Gimnazială „Sfânta Vineri” din Ploieşti, liceele tehnologice din Valea Doftanei şi Măneciu, şcolile gimnaziale din Tomşani şi Măneşti, mediile acestora fiind cuprinse între 6,57 şi 3,70. Cea mai mare ultimă medie cu care a fost repartizat în Prahova un viitor licean este de 9,68, fiind înregistrată la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, la profilul Matematică-Informatică, bilingv engleză, clasa respectivă având 28 de locuri.
În total, în Prahova au fost repartizaţi 4351 de viitori liceeni, cu medii cuprinse între 10 şi… 2,22. ”Norocosul” cu cel mai slab rezultat – adică o medie puţin mai mare decât 2- a învăţat la şcoala din Cepura şi va urma liceul la Colegiul Agricol „Gheorghe Ionescu-Siseşti” din Valea Călugărească, pentru că a completat suficiente opţiuni astfel încât calculatorul să îi facă… parte, atribuindu-i un loc de viitor licean.