Petre Apostol

La etapa finală a Campionatelor Naţionale de Atletism pentru categoria juniori 1, desfăşurată pe Stadionul „Nicolae Dobrin”, din Piteşti, pe podiumul de premiere au urcat şi reprezentanţi de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, antrenaţi de Augustin Iancu şi Robert Munteanu. Sportivii grupării ploieştene au adunat patru medalii, dintre care una de aur, una de argint şi două de bronz.
Titlul naţional de la CSM Ploieşti a fost obţinut de ştafeta de 4 x 400 metri, care s-a impus categoric, cu timpul de 3:21.97 minute, având un avans de trei secunde şi zece sutimi faţă de următoarea clasată, LPS Focşani. Ştafeta ploieşteană a fost alcătuită din atleţii Ovidiu Burcea, Eduard Statache, Alexandru Geamănu şi Mihai Lazăr.
Cei patru sportivi de la CSM Ploieşti au câştigat o medalie şi în cadrul celeilalte probe de ştafetă masculină din cadrul competiţiei, de 4 x 100 metri, de data aceasta fiind de bronz. Ştafeta ploieşteană a ocupat locul al treilea, cu timpul de 43.45 secunde, situându-se în urma echipelor de la CSM Oneşti (41.96 secunde), respectiv CSM Bucureşti (42.82 secunde).
În cadrul probelor individuale, CSM Ploieşti a mai adunat două medalii, prin Mihai Lazăr, care are legitimare şi la CSŞ Hunedoara, club de la care provine, de altfel. Atletul născut în 1999 a cucerit medaliile de argint şi de bronz în cadrul probelor de 200 metri, respectiv 400 metri. La prima dintre acestea, Mihai Lazăr a stabilit al doilea timp al concursului, cu 22.08 secunde, fiind devansat doar de către Alexandru Iconaru (LPS Brăila-CSM Oneşti), singurul atlet din competiţie care a coborât sub 22 de secunde (21.87 secunde).
La proba de 400 metri, atletul de la CSM Ploieşti a ocupat locul al treilea, fiind cronometrat cu timpul de 48.64 secunde, situându-se în urma lui David Năstase (CSŞ Ploieşti-CSM Bucureşti, 48.24 secunde), respectiv a lui Mihai Vasiliu (LPS Focşani-CSM Focşani 2007, 48.60 secunde). De remarcat faptul că Mihai Lazăr şi-a stabilit noi recorduri personale în ambele probe individuale.
De la CSM Ploieşti, la individual, s-a mai remarcat şi Alexandru Geamănu, care a sosit pe locul al patrulea la proba de 400 metri, cu timpul de 49.18 secunde, acesta fiind în primul an la categoria juniorilor 1.