V. Stoica

O nouă acțiune din cadrul Campaniei “Sănătate pentru Sate”, derulată de Patriarhia Română, a avut loc în comuna prahoveană Tomșani, la sfârșitul săptămânii trecute. Zeci de medici voluntari, care au lăsat deoparte oboseala de după gardă sau faptul că se aflau în 5-dziua lor liberă, au oferit consultații de specialitate pentru mai bine de 150 de persoane care locuiesc în localitatea prahoveană, cele mai multe dintre ele fiind de vârsta a treia și cu probleme de sănătate, dar care nu au nici posibilități financiare și nici cum să facă drumul către “doctorii de la oraș”. Majoritatea dintre aceștia se rezumă la a merge la medicul de familie, pentru că este mai aproape de casă, și nu este nevoie să se deplaseze zeci de kilometri către cabinetele specialiștilor de la Ploiești. Așa că vizita voluntarilor organizației de binefacere Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a picat numai bine pentru bătrânii care au evitat, din diferite motive, să se prezinte în fața unui medic specialist pentru examinări amănunțite.
Veniți cu aparatura specifică pentru realizarea de ecografii, EKG-uri sau pentru alte 5-eexamene medicale specifice consultațiilor de specialitate, medicii au avut ocazia să primească mulțumirile din suflet ale oamenilor din Tomșani, mulțumiri care au adus –
potrivit declarațiilor doctorilor prezenți – cea mai mare bucurie pentru fiecare dintre cadrele medicale.
Dragostea pentru oameni și gândul la Dumnezeu sunt sentimentele care i-au determinat pe medici să fie prezenți la Tomșani, în cadrul celei de-a 50-a acțiuni a Campaniei “Sănătate pentru Sate”.
Ca de fiecare dată, cadrele medicale au fost sprijinite în organizarea evenimentului din comuna prahoveană Tomșani atât de către reprezentanții parohiilor din zonă, cât și de către autoritatea locală, în speță de Primăria Tomșani.