Muzeul Memorial „Cezar Petrescu” din Bușteni, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează astăzi şi mâine Salonul de Umor „Ridendo dicere verum”. Iniţiată în anul 1996, manifestarea s-a bucurat, încă de la prima ediţie, de sprijinul Uniunii Epigramiştilor din România şi al Primăriei Buşteni. De-a lungul celor 22 de ediţii, epigramiştii, cu talentul lor literar caracteristic, au făcut deliciul publicului prin dueluri transpuse în epigrame – săgeţi ironice în versuri – adresate participanţilor şi reprezentanţilor vremii şi vremurilor. Programul celei de-a XXIII-a ediţii, a cărei deschidere va avea loc astăzi, la ora 16.00, cuprinde lansări de carte, expoziţie de caricatură şi tradiţionalul concurs de epigrame.

Expoziţie despre Regina Maria la Muzeul de Istorie

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, în parteneriat cu Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti, invită publicul astăzi, la ora 11.00, la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10, la vernisajul expoziţiei lunii iulie „Maria, Regina tuturor Românilor”. Expoziţia, prilejuită de comemorarea a 80 de ani de la dispariţia Reginei Maria, valorifică patrimoniul muzeului – fotografii, medalii, decoraţii şi publicaţii, dar şi talentul tinerilor artişti, prin lucrări realizate în diferite tehnici – desen, acuarelă, acrilic şi ceramică.

Excursie culturală la Baza Aeriană Borcea

Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti organizează, mâine, o excursie culturală, educativă, la „Ziua Porților Deschise” în Baza 86 Aeriană Borcea, situată în județul Călărași. La acest eveniment, care constituie un mijloc de informare și educare cu privire la contribuția aviației militare române la realizarea Marii Uniri, vor participa elevi, studenți și colaboratori ai instituției ploieştene. Aceștia vor avea prilejul de a afla mai multe de la specialiștii în domeniu, de a vedea de aproape avioanele militare.