N. Dumitrescu

Având în vedere că, din punct de vedere financiar, S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești nu stă chiar pe roze, conducerea societăţii a considerat că inclusiv vânzarea mijloacelor de transport în comun de ani buni trase pe dreapta poate constitui o sursă sigură aducătoare de venituri. Astfel, după ce, în luna aprilie, s-au găsit cumpărători pentru cele 17 troleibuze scoase la licitaţie, acum a venit rândul să fie scoase la mezat și 23 de autobuze. Directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, ne-a declarat, ieri, că autobuzele scoase la licitaţie sunt foarte vechi, de aproape 30 de ani, şi tocmai din acest motiv au şi fost casate. Licitaţia, care se va organiza pe data de 19 iunie, va fi cu strigare, preţul de pornire fiind diferit, respectiv pentru cele cu articulaţie – 69.000 de lei plus TVA, iar pentru cele clasice – 63.000 de lei, la care se adaugă TVA. Înscrierile la licitație se vor face prin depunerea documentelor pentru participare la registratura societății – până în ziua organizării licitaţiei, la ora 10.00 – împreună cu taxa de participare de 200 de lei (nerambursabilă) și garanția de participare în valoare de 10. 000 de lei. În caz de neadjudecare, licitaţia se va repeta pe data de 26 iunie, respectiv 3 iulie, autobuzele vechi putând fi văzute chiar la sediul societăţii, din strada Găgeni.
Directorul TCE ne-a mai declarat că licitaţia pentru vânzarea troleibuzelor scoase din uz a avut succes, în sensul că toate au fost vândute, în cazul acestora preţul de pornire fiind de 260.830 de lei. De altfel, acestea nu sunt singurele bunuri ale TCE scoase din uz care au fost vândute. Încă din toamna anului trecut, conducerea societăţii a iniţiat o serie de proceduri prin care sunt scoase la licitaţie mijloacele de transport care, din cauza vechimii şi uzurii lor, nu mai pot fi scoase pe traseu, precum şi anumite componente, inclusiv şinele uzate pe care au circulat tramvaiele.

Gratuităţile la transportul în comun pentru pensionari şi elevi vor fi menţinute

Directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, ne-a mai declarat, ieri, că a fost îndepărtat pericolul de a se renunța la acordarea de gratuităţi la transportul în comun, pentru pensionari şi elevi. Întrebat ce se va întâmpla de la 1 iulie, data de la care se anunţase că era pusă sub semnul întrebării menţinerea facilităţilor pentru pensionari şi elevi la transportul în comun din Ploieşti, directorul TCE ne-a declarat:” Consilierii locali m-au încredinţat că vor fi asigurate fondurile necesare pentru menţinerea gratuităţilor, deja aprobate, pentru anumite categorii de călători, respectiv pentru pensionari şi elevi. Au anunţat că va fi şi o rectificare a bugetului societăţii, la începutul lunii iulie.”