Petre Apostol

La finalul săptămânii trecute, timp de două zile, oraşul Bielsko Biala, din Polonia, a găzduit Cupa Europeană de Judo pentru cadeţi (U18), competiţie la care au participat 531 de sportivi din 30 de ţări. Printre concurenţi s-a regăsit, în lotul naţional al României, şi un reprezentant de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, Paul Onofrei (foto – primul din dreapta), care a participat la categoria de greutate 66 kg.
Principal favorit în grupa B preliminară, sportivul ploieştean a câştigat toate cele trei partide disputate înainte de încheierea timpului regulamentar de joc, trecând, prin ippon, de către Serhii Nebotov (Ucraina), Vincent Wieneke (Germania) şi David Ivanian (Danemarca).
În semifinale, Paul Onofrei a cedat în disputa cu rusul Abrek Naguchev, cel care avea să câştige medalia de aur. Văzându-se condus la mijlocul duelului, prin waza-ari, sportivul ploieştean şi-a asumat mai multe riscuri, iar Naguchev a profitat, impunându-se prin ippon, după 3 minute şi 31 de secunde.trofeu judo
Astfel, reprezentantul celor de la CSM CFR CSŞ Ploieşti a ajuns în disputa pentru medalia de bronz, pe care şi-a adjudecat-o, după ce a câştigat, tot înainte de încheierea timpului regulamentar de joc, în detrimentul sportivului austriac Samuel Gassner.
Rusul Naguchev l-a învins şi pe germanul Mateo Guk, în finală, în prelungiri, în vreme ce o altă medalie de bronz a fost adjudecată de Dennis Mauer, din Germania.
De menţionat că întrecerea din Polonia contează şi în clasamentul mondial, reprezentând criteriu de calificare pentru Campionatul European U18 şi pentru Jocurile Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires. Alături de lotul naţional, Paul Onofrei – care este pregătit la club de antrenorii Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu – va lua parte la un stagiu internaţional de pregătire în localitatea poloneză în care s-a desfăşurat competiţia.

Pe podium, la Turneul Internaţional de Judo „Alina Dumitru”

În aceeaşi perioadă cu întrecerea continentală din Polonia, cei mai mici dintre sportivii de la CSM CFR CSŞ Ploieşti au participat la o competiţie internaţională, organizată la Chiajna. Astfel, elevii antrenorilor Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu, Cosmin Slăveanu şi Roxana Prună au reuşit să se facă remarcaţi la Turneul Internaţional de Judo „Alina Dumitru”, competiţie rezervată juniorilor 4 – „U13” şi copiilor „U11” şi „U9”.
În total, au participat la concurs 649 de sportivi din Bulgaria, Republica Moldova, Italia, Spania şi de la peste 50 de cluburi din România, competiţia fiind organizată de asociaţia care îi poartă numele campioanei olimpice Alina Dumitru, care a activat o bună perioadă şi pentru gruparea CSM CFR CSŞ Ploieşti. Reprezentanţii de la CSM CFR CSŞ Ploieşti au avut evoluţii foarte bune, reuşind să obţină 22 de medalii, dintre care 7 de aur, 4 de argint şi 11 de bronz, plus alte 4 locuri cinci.
Rezultatele obţinute de sportivii ploieşteni au fost următoarele:
U13 (născuţi în 2006 şi 2007)
Locul 1 – Vanessa Tolea (40 kg) şi Sebastian Petre (38 kg);
Locul 2 – Alexandra Buzoianu (32 kg), Ana Tunea (40 kg) şi Rareş Costache (38 kg);
Locul 3 – Alexia Cristea (32 kg), Ana Ciobanu (44 kg), Alexia Trandafir (+52 kg), Antonia Rădoi (52 kg), Bianca Ungureanu (36 kg), Mario Manolache (34 kg), David Dumitrache (27 kg), Ştefan Ilaş (50 kg) şi Alexandru Usatencu (34 kg);
Locul 5 – Ruxandra Predescu (36 kg).
U11 (născuţi în 2008 şi 2009)
Locul 1 – Bianca Croitoru (36 kg), Teodor Miron (24 kg) şi Bianca Petraru (44 kg);
Locul 3 – Leonard Răduţă (+50 kg) şi Darius Giubernea (30 kg);
Locul 5 – Alexandru Dumitrache (24 kg) şi David Petre (30 kg);
U9 (născuţi în 2010)
Locul 1 – Mihai Keller (24 kg) şi Karina Popescu (29 kg);
Locul 2 – Luca Nedelcu (+38 kg);
Locul 5 – Teodora Vasilică (26 kg).