Guatemala este al doilea stat care îşi deschide ambasada la Ierusalim, la două zile după ce Statele Unite şi-au inaugurat propria ambasadă acolo, mişcare ce a dus la izbucnirea unui val de proteste violente în urma căruia cel puţin 52 de persoane au murit, relatează site-ul agenţiei Reuters, preluat de Mediafax.
Trupele israeliene au împuşcat mortal câteva zeci de palestinieni care protestau împotriva deciziei Statelor Unite de a muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Preşedintele Guatemalei Jimmy Morales şi premierul israelian Benjamin Netanyahu au participat la ceremonia de deschidere a ambasadei. „Nu este o coincidenţă că Guatemala este printre primele state care îşi deschid ambasadă la Ierusalim. Mereu au fost printre primii. Este a doua ţară care a recunoscut Israelul”, a declarat
Netanyahu în cadrul ceremoniei. Guatemala este printre puţinele ţări care au susţinut decizia preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Paraguay a anunţat de asemenea că îşi va muta ambasada de la Tel Aviv până la sfârşitul lui mai.