N.Dumitrescu

Nepotul fostului rege Mihai I îşi va uni destinele, în faţa lui Dumnezeu, cu cea care îi va fi soţie, în România. Anunţul a fost făcut în mod oficial chiar de către acesta, pe pagina sa de socializare, dând detalii şi despre lăcaşul de cult în care va fi oficiată cununia religioasă. Astfel, slujba de oficiere a cununiei religioase a fostului principe Nicolae cu Alina-Maria Binder va avea loc pe data de 30 septembrie, la Sinaia, la Biserica “Sfântul Ilie” . ”Nicolae al României şi Alina-Maria Binder sunt încântaţi să anunţe oficierea cununiei religioase la Biserica «Sfântul Ilie» din Sinaia, în data de 30 septembrie 2018. Cununia religioasă va fi urmată de o recepţie, la care vor participa invitaţi din România şi de peste hotare”, a precizat, la sfârşitul săptămânii trecute, fostul principe Nicolae, anunţul fiind însoţit de o fotografie a celor doi, cu menţiunea că ieri dimineaţă anunţul său primise deja 2.500 de like-uri, dar şi nenumărate felicitări. Alegerea staţiunii Sinaia pentru acest eveniment nu este întâmplătoare, acesta fiind oraşul unde s-a născut bunicul său, fostul rege Mihai I, ataşamentul faţă de bunicii săi fiind vizibil inclusiv pe pagina sa de socializare, fotografia de bază fiind aceea în care acesta apare, pe vremea când era mic, lângă fostul rege Mihai I şi fosta regină Ana.
Fostul prinicpe Nicolae a cerut-o în căsătorie pe Alina Maria Binder, anul trecut, în luna iulie, în timpul vacanţei pe care cei doi au petrecut-o împreună în Anglia, la Cornwall, inelul de logdnă fiind datat 29 iulie 2017. În ceea ce priveşte lăcaşul de cult unde va avea loc slujba religioasă – Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Sinaia- piatra de temelie a acesteia s-a pus la 26 septembrie 1933, în prezenţa regelui Carol II, alături de familie şi curtea regală, a unor oficialităţi civile, administrative şi militare din Bucureşti, Prahova şi Sinaia. Biserica este zidită după planurile profesorului Smărăndescu, apreciat arhitect al secolului al XX-lea, în stil bizantin-românesc, din piatră cioplită de Moroieni, căptuşită cu cărămidă dublă, cu bolţi şi acoperiş din beton armat, peste care sunt aşezate olane roşii turceşti, impresionând prin măreţie, soliditate şi frumuseţe artistică. Meşterii au fost recrutaţi din Sinaia şi localităţile din jur – Comarnic, Secăria, Cornu, neîntrecuţi lucrători în piatră cioplită. Biserica are două turle mari, dintre care una este a clopotniţei. Construcţia bisericii a fost încheiată în anul 1939, de-a lungul anilor lăcaşul de cult, dar şi picturile beneficiind de nenumărate lucrări de refacere şi reabilitare.
Nicolae Medforth-Mills, în vârstă de 32 de ani, a primit titlul de principe în 2010. Dar, în august 2015 s-a anunţat că fostul rege Mihai I a decis retragerea titlului principelui Nicolae. Fostul principe şi logodnica sa au luat parte, anul trecut, atât la funeralii, cât şi la slujba de înmormântare a fostului rege Mihai I.