Petre Apostol

Reprezentanţii Federaţiei Române de Handbal au anunţat localităţile în care se desfăşoară turneele finale din cadrul Campionatelor Naţionale la juniori II şi juniori III, precum şi repartizarea în grupe ale echipelor calificate. În ambele competiţii, judeţul Prahova este reprezentat de către echipe de la CSM Ploieşti, primii care vor intra în concurs urmând să fie juniorii III.

CSM j3

Astfel, echipa antrenată de Gheorghe Puia va juca la Satu Mare, turneul final fiind programat în perioada 23-27 mai. CSM Ploieşti urmează să facă parte din grupa A, în care va întâlni, pe rând, pe CSŞ Medgidia (22 de victorii şi o singură înfrângere în acest sezon), CSM Bucureşti (victorii pe linie în acest campionat–26) şi AHC Potaissa Turda (16 victorii, un egal, 6 înfrângeri). Primele două adversare ale ploieştenilor au câştigat, de altfel, grupele din faza semifinală, în vreme ce gruparea ardeleană a ocupat locul secund.
Echipa prahoveană a înregistrat, în total, 21 de victorii şi cinci eşecuri în acest sezon, la turneul semifinal ocupând poziţia secundă, într-o grupă adjudecată de Ştiinţa Municipal Bacău, singura formaţie cu care CSM a pierdut în precedenta fază a campionatului.
În grupa B de la turneul final au fost repartizate echipele Academia Minaur Baia Mare, SCM Timişoara, CSU Suceava şi Ştiinţa Municipal Bacău.
Primele două clasate din fiecare grupă vor continua lupta pentru medalii, calificându-se în semifinale.

La juniori II, turneul final este programat la Drobeta Turnu Severin, urmând să aibă loc în perioada 6-10 iunie. De remarcat faptul că CSM Ploieşti a obţinut calificarea la turneul final chiar la Drobeta Turnu Severin, unde a evoluat în cadrul grupei din faza semifinală.
La turneul final, elevii antrenorului Silviu Stănescu urmează să facă parte din grupa B, în care vor întâlni, pe rând, pe CSM Bucureşti (22 de victorii şi un egal, în acest sezon), CS Olimpic Târgu Mureş (cu un bilanţ de 17 victorii, trei remize şi două înfrângeri în acest sezon), Academia Minaur Baia Mare (16 victorii, două egaluri, două eşecuri).
Echipa ploieşteană este neînvinsă în actuala ediţie de campionat, la turneul semifinal înregistrând primele remize (a încheiat de două ori la egalitate), după ce în faza preliminară a bifat victorii pe linie.
În cealaltă grupă de la turneul final vor combate echipele Ştiinţa Municipal Bacău, CSŞ Alexandria, LPS Suceava şi CSM Şcolar Reşiţa.
La fel ca la juniori III, primele două clasate din cele două grupe vor obţine calificarea în semifinale, în vreme ce ultimele formaţii din ierarhie vor continua lupta pentru locul al cincilea.