Sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 18.30 şi până la ora 0.30, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” îşi invită publicul pentru a celebra această sărbătoare europeană.
Vizitatorii vor putea vedea expoziția de pictură, desen, obiect și sculptură „La întretăierea lumilor“, semnată de artistul plastic Ștefan Râmniceanu- o expoziție de excepție, ce racordează arta românească la spiritul european al ultimului secol.
De la ora 19.30, sub genericul „Muzica Nopții” se va desfăşura un program muzical susținut de elevi ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva“, de la clasele profesorilor: Tereza Sandu, Mariana Cojanu, Oana Bârlog, Geanina Botnariuc, Mădălina Dumitru, Iulian Anghel și Ciprian Matei. Vor fi interpretate lucrări de: Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Luigi Boccherini și Jules Massenet.
Lansată în 1999, în Franţa, ca „Primăvara muzeelor“, la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, această întâlnire propune tuturor muzeelor participante deschiderea porţilor, gratuit, pentru toţi vizitatorii, în aceeaşi zi, la aceeaşi oră! Muzeul de Artă Ploieşti a fost, alături de Muzeul Satului din Bucureşti, prezent încă de la prima ediţie a evenimentului.
În 2005, ora de deschiderea a muzeelor a fost deplasată spre seară, cu intenţia de a atrage, în număr cât mai mare, publicul tânăr. Proiectul a devenit astfel „Noaptea muzeelor“, câştigând de la an la an prestigiu şi susţinere. În urmă cu opt ani, manifestarea a intrat sub înaltul patronaj al Consiliului Europei, iar de cinci ani se află sub egida UNESCO.