Bogdan Chitic

Prima ediție a Ligii Naționale de baschet „3×3”, competiție înființată la propunerea Adunării Generale a Federației Române de Baschet, va alinia la start și două reprezentante ale orașului Ploieşti. Clubul Sportiv Municipal și Clubul Sportiv Universitar au trimis, la federație, documentele necesare înscrierii în noua întrecere, care va debuta în a doua jumătate a acestei luni și se va încheia în prima săptămână din august, tocmai pentru a permite sportivilor să înceapă pregătirile alături de echipele lor în perspectiva sezonului viitor în baschetul „5×5”.
În condițiile în care data limită de înscriere în Liga Națională „3×3” a fost 4 mai, Federația Română de Baschet a prezentat, pe site-ul oficial, lista echipelor care vor lua parte la această competiție. De menționat că „arondarea” cluburilor din țară la această nouă întrecere din calendarul FRB a reprezentat, de la bun început, o condiție obligatorie pentru înscrierea, ulterioară, în Liga Națională de baschet, masculin și feminin, pentru ediția 2018-2019.
Astfel, dacă în cazul „universitarilor” se va merge pe aceeași linie, cu jucători care nu au depășit, încă, vârsta majoratului și care vor activa, în premieră, din toamnă, pe segmentul Campionatului Național „U18”, la clubul municipalității lucrurile nu sunt, pentru moment, la fel de clare. Ratarea calificării la turneul de promovare în Liga Națională, dar și problemele financiare vechi cu care, în continuare, actuala administrație se confruntă, par să fie motivele unei analize la rece a factorilor de conducere, cu privire la realizările fiecărei secții în parte, la finalul acestui sezon competițional.
Cu alte cuvinte, se așteaptă, așadar, intrarea în vacanță a tuturor sportivilor și antrenorilor de la Clubul Sportiv Municipal pentru „a se trage linie”, undeva spre finalul lunii viitoare, și a se decide sub ce formă se va continua activitatea în anul viitor competițional, dar și care vor fi secțiile cărora li se vor trasa obiective de performanță. Cu siguranță, baschetul trebuie să rămână „la loc de cinste” în cadrul Clubului Sportiv Municipal și, într-un fel sau altul, cu obiective îndrăznețe sau, după caz, „de pluton”, activitatea echipei de seniori să continue, deopotrivă, în Liga Națională „3×3” și în întrecerea „5×5”.