Ieri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a atras atenţia că problema mitei din spitale persistă, menţionând că există unităţi medicale în care pacienţii încă mai dau medicilor bani în plic, fiind vorba despre un fenomen „intrat în sânge”, potrivit Mediafax.
„Nu am rezolvat problema şpăgii. Chiar astăzi citeam nişte elemente legate de faptul că există spitale unde se mai dă şpagă. Cred că ne-a intrat în sânge să mergem la medic şi să dăm plicul”, a spus, ieri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Pintea precizează că, deşi în unele spitale există chestionare prin care pacienţii pot evalua în mod anonim calitatea serviciilor prestate, nu toţi pacienţii au încredere în acestea. „Chestionarele (n.r. – de feedback) au fost introduse în 2016 şi, dacă vă uitaţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, publicăm rapoarte trimestriale. Acestea funcţionează, dar, din păcate, oamenii nu au încredere în anonimatul respectivului chestionar, deşi el este sigur”, a subliniat Sorina Pintea.
Ministrul Sănătăţii a menţionat că managerul spitalului este responsabil pentru verificarea chestionarelor care conţin feedback-ul pacienţilor privind calitatea serviciilor din spitale.
Săptămâna trecută, DNA a făcut public un raport privind corupţia din sistemul de sănătate, precizând că s-au identificat cinci domenii de manifestare a corupţiei din acest sistem: achiziţii publice, servicii medicale, bugetarea unităţilor spitaliceşti, accesul personalului în sistemul medical şi autorizarea farmaciilor.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAnecdote
Articolul următorSucces cu infirmeria plină