Luiza Rădulescu Pintilie

1 Iunie – sărbătoarea copilăriei e devansată, anul acesta, la Ploieşti, făcându-şi intrarea după cortina primei ediţii a Festivalului de teatru pentru copii şi tineret Imaginarium. Pe scena teatrelor „Ciufulici” şi „Toma Caragiu”, precum şi pe cea a Filarmonicii „Paul Constantinescu”, dar şi în stradă- pe aleea pietonală din faţa teatrului ploieştean- va fi, între 21 şi 27 mai, o desfăşurare de „emoţie, creativitate şi imaginaţie”, aşa cum anunţă organizatorii festivalului: Teatrul „Toma Caragiu”,Primăria Municipiului Ploieşti şi Asociaţia Viitor Art. Spectacole, ateliere de creaţie, workshop-uri pentru cei mici şi deopotrivă pentru cei mari, evenimente stradale şi surprize- iată distribuţia unui eveniment care se anunţă a trece dincolo de graniţa vârstelor şi a avea toate şansele să atingă direct sufletul care are mereu nevoie de o picătură de magie .
Deschiderea oficială a festivalului va avea loc luni, 21 mai (ora 10,00 ), când în sala Teatrului „ Toma Caragiu” va fi prezentat spectacolul „ Crăiasa zăpezii”, o dramatizare după Hans Christian Andersen în interpretarea Teatrului pentru Copii şi Tineret Ariel din Târgu Mureş. Apoi, în fiecare zi de festival, actori ai teatrelor din Bucureşti, Braşov,Timişoara, Oradea, Cluj-Napoca ,Sibiu, Galaţi, Craiova, Chişinău şi Ploieşti vor oferi publicului bucuria de a vedea de aproape personaje din poveşti, basme şi filme muzicale ce au cucerit atâtea generaţii de copii- Vrăjitorul din Oz, Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte,Guliver, Mica sirenă- dar şi pe „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” sau pe „Lupul interzis”. Programul complet al festivalului poate fi consultat la Agenţia teatrului, pe www.teatrulploiesti.ro şi pe pagina oficială de facebook a festivalului https://www.facebook.com/Festivalul-de-teatru-pentru-copii-si-tineret-Imaginarium-1621415877913824/. Preţul unui bilet este de 15 lei pentru adulţi şi de 12 lei pentru copii.
Gongul va anunţa curând deschiderea sărbătorescului tărâm al teatrului, imaginaţiei, copilăriei şi magiei, ca un frumos dar pentru toţi cei care se află ori ştiu să se întoarcă, măcar din când în când, la frumoasa vârstă a poveştii şi visurilor înaripate.