•  Astenia de primăvară poate afecta orice persoană, indiferent de vârstă sau sex. Aportul de vitamine şi minerale scade în sezonul rece, iar odată cu începerea sezonului cald resimţim o stare de oboseală generalizată, probleme musculare, dificultăţi legate de puterea de concentrare. În general, o alimentaţie bogată în nutrienţi naturali ne poate ajuta să avem mai multă energie fizică şi o stare mai bună din punct de vedere psiho-emoţional. „E indicat ca la începutul primăverii să adoptăm un regim bazat pe alimente cu un conţinut bogat în vitaminele A, C şi vitamine din grupa B, care pot combate simptomele asteniei , ne redau echilibrul şi ne dau o stare de bine”, a precizat nutriţionistul Florin Ioan Bălănica pentru CSID.
  •  Consumată din timpuri preistorice, disponibilă în orice anotimp, fiind una dintre leguminoasele cel mai uşor de digerat, lintea e un aliment pe care ar trebui să-l consumăm mai des pentru a avea o sănătate de fier şi o energie de zile mari. Cu un conţinut ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor, proteină şi un procent foarte scăzut de grăsimi, lintea are proprietăţi nutritive valoroase. Se remarcă în special prin vitaminele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 şi B9) dar conţine şi vitaminele A, C, E, K, cupru, carbohidraţi, calciu, seleniu, zinc, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6. Ea nu conţine colesterol, aduce un aport caloric de aproximativ 110-160 kcal/100g, în funcţie de varietatea preparată şi modul de preparare, relatează Doctorul Zilei.