Petre Apostol

Timp de trei zile, de mâine până duminică, Sala Polivalentă din Bucureşti va găzdui cea de-a XVII-a ediţie a Cupei „Irina Deleanu” la gimnastică ritmică, turneu din calendarul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. La startul competiţiei se vor alinia şi cinci reprezentante ale secţiei de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, pregătite de antrenoarele Liliana Băescu şi Simona Puiu.
De la CSM Ploieşti vor participa trei sportive junioare – Denisa Stoian, Miruna Ciocîrlan şi Gabriela Constantin – şi trei sportive prejunioare – Sabina Enache şi Anisia Drăgan.
Pentru Denisa Stoian reprezintă o ultimă verificare în vederea participării la Campionatele Europene, programate să se desfăşoare la începutul lunii viitoare, la Guadalajara, în Spania, gimnasta ploieşteană fiind, totodată, calificată şi la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de Tineret, din Buenos Aires (Argentina), competiţie care va avea loc în luna octombrie.
Cupa „Irina Deleanu”, competiţie care poartă numele preşedintelui Federaţiei Române de specialitate, este un turneu internaţional pentru toate categoriile de vârstă, la ediţia din acest an anunţându-şi participarea sportive din şapte ţări: Azerbaidjan, Cehia, Germania, Italia, Moldova, Rusia şi România. Mâine, competiţia este programată să înceapă de la ora 10:00, cu întrecerea copiilor, urmată de cea de la speranţe, pentru ca prejunioarele să intre în concurs de la ora 13:00, cu prima grupă, cea de-a doua grupă urmând să debuteze de la ora 15:20.
Sesiunea de seară va începe de la ora 17:20, cu întrecerea junioarelor, la cerc şi la minge, aceleaşi obiecte la care vor evolua, apoi, şi senioarele, de la ora 19:30.
Sâmbătă, de la ora 10:00, vor începe ultimele probe ale speranţelor, prejunioarele urmând să intre pe covorul de concurs de la ora 13:30, iar junioarele – de la ora 15:40, prezentând exerciţiile de la măciuci şi panglică, la fel ca şi în competiţia senioarelor, care va debuta de la ora 18:00, fiind transmisă în direct de Televiziunea Română.
În ultima zi de competiţie, cea de duminică, vor avea loc finalele pe obiecte, mai întâi la senioare (de la ora 11:00, în direct la TVR), apoi la junioare (de la ora 13:20).
De menţionat că pe lista arbitrelor de la concurs se numără şi reprezentanta clubului ploieştean, Liliana Băescu, antrenoarea coordonatoare a secţiei de la CSM având brevet internaţional de arbitraj de categoria a III-a.