V. Stoica

În contextul apariției, în ultima perioadă, a unor informații referitoare la scăderea numărului de paturi de la Secția de Hematologie a Spitalului Municipal Ploiești – Schuller, reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Prahova au venit cu precizări privind situația menționată.
Conform CAS Prahova, vestea în legătură cu reducerea numărului de paturi de la Hematologia Spitalului Schuller a fost, de fapt, o alarmă falsă.
„Ca urmare a informațiilor eronate vehiculate recent în spațiul public, cu privire la reducerea cu 25% a numărului de paturi din Compartimentul de Hematologie al Spitalului Municipal Ploiești”, reprezentanții CAS Prahova au făcut public un punct de vedere oficial: “Numărul de paturi contractabile cu CAS Prahova stabilit, pentru Spitalul Municipal Ploiești, de către Comisia constituită conform Ordinului MS/CNAS nr. 397/836/2018, a rămas neschimbat începând din anul 2015 și până în prezent. Modificările în repartizarea paturilor pe secții și compartimente au intervenit, în structura organizatorică a Spitalului Municipal Ploiești, în baza Avizului Ministerului Sănătății din data de 29.05.2017. În totală neconcordanță cu informațiile vehiculate, numărul de paturi contractabile pentru Compartimentul de Hematologie al Spitalului Municipal Ploiești a crescut cu 50% în anul 2018, față de anul 2017. Modalitatea de contractare a serviciilor medicale spitalicești pentru secțiile de acuți (DRG – n.n. schemă de clasificare a pacienților în funcție de diagnostic) se realizează, anual, în baza Contractului-Cadru și a Normelor de aplicare ale acestuia, avându-se în vedere numărul total de paturi contractabile pe unitatea sanitară și nu, cum greșit se afirmă, numărul de paturi contractabile pe fiecare secție/compartiment în parte. În plus, conducerea Spitalului Municipal Ploiești a comunicat instituției noastre că nu confirmă în vreun fel asemenea informații fără suport real”.