Roberta Vinci (35 de ani) a jucat luni ultimul meci din cariera de jucătoare profesionistă, în turul I la Roma, contra Aleksandrei Krunic, scor 2-6, 6-0, 3-6. Roberta Vinci, una dintre cele mai spectaculoase apariții din circuitul WTA, a decis să se retragă acasă, în Italia. Fanii au tratat cum se cuvine momentul. Arena centrală de la Foro Italico a fost arhiplină.
Meciul pierdut împotriva lui Krunic a fost o reprezentare perfectă a întregii cariere. Un set secund perfect, cu lovituri nostalgice, voleuri fantastice din preajma fileului și lovitura unică de slice, care a fost umbrit de greșelile din decisiv.
US Open 2015 a reprezentat apogeul carierei pentru italiancă. Parcursul fantastic a fost încununat cu victoria din semifinale contra unei Serena Williams aflată într-o formă senzațională. Punctul reușit în decisiv, la mingea de 4-3 pentru americancă, este unul antologic, fiind considerat unul dintre cele mai spectaculoase din istoria tenisului. Finala a fost pierdută în fața Flaviei Pennetta, scor 6-7, 2-6.
Vinci are în palmares 5 titluri de Mare Șlem la dublu, alături de Sara Errani. Italiencele au fost colege și în echipa de Fed Cup a Italiei, alături de care au câștigat 4 trofee, în 2006, 2009, 2010 și 2013.