Petre Apostol

Cu unul dintre cei mai valoroși handbaliști ploieșteni din ultimul deceniu printre fondatorii proiectului, anume Ionuț Georgescu, ACS Academia Junior Ploiești a început să-și arate potențialul. Asociația privată ploieșteană este fondată de „căpitanul” celor de la Steaua București, Ionuț Georgescu, și de Adrian Dumitru, fost handbalist de performanță din Ploiești, avându-i colaboratori pe Alexandru Roibu și Claudiu Gheșoiu, foști handbaliști, actuali arbitri de handbal.
Iar în doar câțiva ani, clubul ploieștean a reușit să formeze cel puțin o grupă de copii care să ajungă printre cele mai valoroase echipe din țară, la nivel de minihandbal. La finalul săptămânii trecute, echipa de la ACS Academia Junior Ploiești a evoluat în faza semifinală a Campionatului Național de Minihandbal (copii născuți până în anul 2007), turneul din grupa a II-a desfășurându-se la Alexandria.
În această grupă au evoluat cele mai bune patru echipe din regiunile RO3 (județele Prahova, Argeș, Dâmbovița, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman) și RO8 (Ilfov și București), care au fost repartizate în două serii.
În urma fazei pe regiune, două echipe din Prahova s-au calificat la turneul semifinal, ACS Academia Junior Ploiești și CSO Tricolorul Breaza, însă doar prima dintre acestea a avansat în faza finală.
Echipa ploieșteană a pierdut primul meci, cu TEC București, scor 22-26, dar a câștigat următoarele două partide din serie, cu Școala Nr. 80 București, scor 23-15, respectiv cu CSO Tricolorul Breaza, scor 27-24.
Astfel, Academia Junior Ploiești s-a situat pe locul secund în clasament, în urma celor de la TEC București, asigurându-și prezența la turneul final, la care s-au calificat primele două clasate din cele două serii.
De menționat că s-au mai jucat și meciuri de clasament la turneul de la Alexandria, echipa ploieșteană întâlnind pe CSȘ Târgoviște, a doua clasată din cealaltă serie, pierzând, însă, partida. În disputa câștigătoarelor seriilor, CSM București s-a impus în dauna TEC București. Faza finală a campionatului este programată la sfârșitul lunii.
Lotul echipei ACS Academia Junior Ploiești a fost următorul: Rareș Barbu, Iustin Pîrvu, Stan Marco, Luca Stoica, Luca Constantin, Andrei Grigore, Eduard Măsală, Ștefan Dumitru, Alex Mărunțelu și Alexandru Folescu (golgheterul echipei).