Premierul Viorica Dăncilă a infirmat, ieri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CexN) al PSD, zvonurile apărute în spaţiul public potrivit cărora ar intenţiona să demisioneze din fruntea Executivului, Liviu Dragnea afirmând că aceasta va rămâne în funcţia de prim-ministru ”cel puţin” până în 2020. ”Nu, nici vorbă de aşa ceva. Aş fi curioasă să aflu şi eu (de unde au pornit zvonurile – n.r.), că de la mine în niciun caz”, a spus premierul Viorica Dăncilă, întrebată dacă zvonurile apărute în spaţiul public, potrivit cărora intenţionează să demisioneze din funcţia de prim-ministru, sunt adevărate. La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat dacă
Viorica Dăncilă va rămâne în funcţia de şef al Executivului ”până în douămii douăzeci”, a răspuns: ”Da. Cel puţin”. Chestionat despre o posibilă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale, Liviu Dragnea şi-a făcut cruce. Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu preşedintele Liviu Dragnea, cu puţin timp înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, printre subiecte discutate fiind şi posibilitatea organizării, în luna mai, a unui miting de susţinere a Guvernului şi a programului de guvernare. Surse politice au declarat, pentru Mediafax, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis liderilor din teritoriu că ar dori ca 1 milion de oameni să iasă în stradă pentru a susţine măsurile din programul de guvernare. Prim-ministrul Viorica Dăncilă urma să prezinte, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD de ieri, primul bilanţ al Guvernului, potrivit unui anunţ al liderului partidului, Liviu Dragnea. Întrebat, pe 10 aprilie, dacă va fi făcută o evaluare a Guvernului la şedinţa CExN al PSD, Liviu Dragnea, a răspuns: „Nu. Va fi o prezentare făcută de prim-ministru, o analiză, un mini-bilanţ”. Chestionat dacă este mulţumit de activitatea miniştrilor Cabinetului Dăncilă, Dragnea a replicat: „Sunt mulţumit de activitatea prim-ministrului”, precizând însă că programul de guvernare se implementează ca la carte.
Liderul PSD a infirmat probabilitatea unei remanieri. Totuşi, întrebat despre această posibilitate pe termen lung, având în vedere că în presă se discută despre astfel de ameninţări, Dragnea a spus: „Păi normal. Sunt nişte prieteni de-ai noştri care în fiecare săptămână trebuie să inventeze ceva, dar nu există (discuţii despre remaniere–n.r.). Probabil că în următorii 10 ani vor fi nişte remanieri, dar din câte ştiu eu, în perioada imediat următoare, nu”.