Petre Apostol

De curând, la Căciulata, s-au încheiat Campionatele Naţionale Individuale de Şah pentru copii, juniori şi tineret. La proba de şah clasic, cea mai importantă a competiţiei, o singură reprezentantă de la cluburile din judeţul Prahova a reuşit să urce pe podiumul de premiere, anume Valentina Nistor, de la CS Petrolul Ploieşti (antrenor Gheorghe Pepene).
Sportiva născută în anul 2001 şi-a adjudecat medalia de aur, câştigând titlul naţional la categoria 18 ani. Deşi are un rating internaţional Elo de 1794, jucătoarea de la CS Petrolul a reuşit să depăşească sportive chiar şi cu rating Elo de peste 2000, încheind campionatul cu un total de şapte puncte.
În cele nouă runde disputate, Valentina Nistor a înregistrat şase victorii, două remize şi o singură înfrângere. Podiumul a fost completat de Andreea Năstase (Clubul Central de Şah Bucureşti, Elo 1877) şi Andreea Stanciu (CS Otopeni, Elo 2027), ambele cu câte şapte puncte.
În cadrul competiţiei la şah clasic ar mai fi de menţionat două performanţe ale unor sportivi prahoveni.
Astfel, la categoria fete 20 ani, ploieşteanca Emilia Coman (Elo 1836, candidat de maestru feminin), legitimată la CSM Bucureşti, şi-a adjudecat medalia de bronz, cu 5 puncte acumulate, situându-se în urma Ioanei Stanciu (CSM Craiova, Elo 1999), cu 5,5 puncte, şi a Andrei Cîmpean (CSM Univ. de Vest Timişoara, Elo 1881), cu 5 puncte, ambele având titlul de candidat de maestru feminin.
În concursul băieţilor, cel mai aproape de un loc pe podium dintre reprezentanţii prahoveni a fost Sergiu Herea (candidat de maestru, Elo 2061), de la CSM Ploieşti, care s-a situat pe a patra poziţie la categoria 18 ani, cu 6 puncte. Primele trei poziţii au fost ocupate de Alexandru Brânzea (Clubul Central de Şah Bucureşti, Elo 2312, maestru FIDE), cu 7 puncte, Victor Vasieşiu (CSŞ Târgu Mureş, Elo 2326, maestru FIDE) şi Mihai Ciorică (CSŞ Nr. 1 Timişoara, Elo 2107, candidat de maestru), ambii cu câte 6,5 puncte.