Petre Apostol

Mâine, pe un traseu amenajat în zona localităţilor Boldeşti-Scăeni, Seciu, Bucov, se va da startul unei noi ediţii a circuitului naţional de ciclism pe şosea Road Grand Tour, organizat de Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova, desfăşurându-se primul concurs, intitulat „Drumul Vinului”. În acest sezon, concursul este cuprins, totodată, şi în cadrul primei ediţii a Cupei Naţionale de seniori şi a celei de juniori, competiţii organizate de Federaţia Română de Ciclism, alcătuite din cinci etape derulate de-a lungul întregului sezon, iar întrecerea din Prahova reprezintă debutul acestora în 2018.
Cursa din cadrul circuitului Road Grand Tour a devenit, deja, una clasică, adunând la start pe unii dintre cei mai valoroşi ciclişti din ţară, anul trecut pe acelaşi traseu derulându-se, în vară, şi Campionatul Naţional. Traseul se întinde pe distanţa de 24 km, care va fi parcurs de patru ori pentru concurenţii de la „tura lungă”, respectiv de trei ori pentru cei înscrişi la „tura scurtă”.
Startul se va da de la intersecţia coborârii dinspre Gâlmeia cu drumul Bucov-Plopu, fiind, astfel, pe plat, pentru a evita eventuale incidente. De menţionat că va exista un interval de cinci minute între startul celor de la „tura lungă” şi cei de la „tura scurtă”.
La această ediţie sunt aşteptaţi să participe peste 300 de sportivi, atât ciclişti de performanţă, cât şi amatori.
Câștigătorul ediției trecute la „tura lungă” a competiţiei a fost Daniel Crista, singurul care a încheiat cei 110 km programaţi în mai puţin de trei ore. Pe locul doi s-a clasat Emil Dima – campion naţional la U23, iar poziţia a treia i-a revenit campionului naţional la Elite – Marius Petrache. La „tura scurtă”, primii trei clasaţi au fost Ciprian Jitaru, Adi Marcu și Mihail Rusu.