F. T.

Ieri, polițiștii de investigații criminale din cadrul Biroului Urmăriri l-au prins pe un prahovean în vârstă de 39 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Grecia au emis un mandat european de arestare, cu mențiunea că suspectul trebuie “ reţinut și extrădat, conform art. 26 din Convenţia de Aplicare a Acordului Schengen, pentru comiterea a două infracțiuni de furt în circumstanțe agravante și în formă organizată, prevăzute şi pedepsite de Codul Penal din Grecia”.
Individul a fost dus la Curtea de Apel Ploiești, iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă pentru 15 zile, urmând ca în această perioadă să fie întocmite formalitățile necesare pentru dispunerea predării autorităților judiciare din Grecia.
Acesta este al cincilea individ care urmează să fie extrădat, după ce, așa cum aminteam în ziarul de ieri, polițiști ai Direcției de Investigații Criminale, împreună cu oameni ai legii din cadrul Inspectoratului Județean Prahova, ajutați de colegi din Ilfov, Ialomița și București, au derulat o amplă acțiune pentru prinderea mai multor români căutați de autoritățile germane, aceștia cauzând, prin activitatea infracțională, un prejudiciu de 385.000 de euro. Patru indivizi au fost prinși în ziua de miercuri, urmând ca, la fel ca și în cazul celui care a comis infracțiuni în Grecia, să fie predaţi autorităților din Germania.