SCM U Craiova – Tricolorul LMV Ploieşti, astăzi, ora 18:00

Petre Apostol

Doar trei etape au mai rămas de disputat în actuala ediţie a Diviziei A1 la volei masculin, iar acestea au fost comprimate pe parcursul unei singure săptămâni, astăzi fiind programată etapa a III-a din returul fazei finale, în timp ce marţea viitoare va avea loc ultima rundă. Deşi a pierdut un punct în duelul de la distanţă cu CS Arcada Galaţi pentru titlul naţional, în urma victoriei în tiebreak obţinută vineri seară, în Sala „Olimpia”, în detrimentul celor de la Steaua Bucureşti, Tricolorul LMV Ploieşti s-a menţinut pe prima poziţie a ierarhiei, având, în continuare, prima şansă la medaliile de aur.
În etapa de astăzi, echipa antrenată de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu se va deplasa pe terenul vicecampioanei din sezonul precedent, SCM U Craiova, care ocupă locul al cincilea, în prezent. Formaţia olteană, pregătită de selecţionerul României, Dănuţ Pascu, este ieşită din calcule pentru podium şi chiar şi pentru un loc în cupele europene, fiind la opt puncte în urma celor de la Volei Municipal Zalău, care se află pe ultima poziţie care oferă prezenţa în competiţiile continentale, cea de-a patra.
Olteanu şi co. s-au impus în toate cele trei confruntări directe din actualul sezon, în prima fază a campionatului câştigând cu 3:1 (25:23, 25:15, 23:25, 25:22), în Sala „Olimpia”, respectiv cu 3:0 (26:24, 25:23, 25:17), la Craiova, în timp ce în turul fazei a II-a şi-a adjudecat victoria cu scorul de 3:0 (25:22, 25:20, 25:17), pe teren propriu.
Totuşi, ar fi de menţionat faptul că gruparea olteană a câştigat toate cele trei partide disputate în Sala Polivalentă din Craiova în această fază a campionatului, cu Volei Municipal Zalău (3:0), CSM Bucureşti (3:2), Steaua Bucureşti (3:0).
Deşi este singura echipă din grupa locurilor 1-6 care a punctat în toate meciurile din faza finală a campionatului, Tricolorul LMV Ploieşti se află acum la doar două puncte înaintea celor de la CS Arcada Galaţi, după ce încheiase prima fază cu un ecart de trei puncte. De altfel, gălăţenii sunt singurii care i-au învins pe ploieşteni în această fază a competiţiei, chiar în Sala „Olimpia”.
În cadrul etapei din grupa locurilor 1-6, mai sunt programate, tot astăzi, meciurile CSM Bucureşti – Volei Municipal Zalău (ora 18:00) şi CSA Steaua Bucureşti – CS Arcada Galaţi (ora 20:00).
Partida din această seară de la Craiova urmează să fie arbitrată de Bogdan Stoica şi Mihai Coman, amândoi din Bucureşti, în vreme ce observator din partea federaţiei a fost desemnat Nicolae Marin, din Galaţi.
În ultimele două etape, Tricolorul LMV Ploieşti va evolua, mai întâi, pe terenul celor de la CS Arcada Galaţi, sâmbătă, de la ora 13:30, pentru ca, apoi, marţi, 24 aprilie, de la ora 18:00, să încheie ediţia de campionat, în Sala „Olimpia”, în compania campioanei din sezonul trecut, Volei Municipal Zalău.