Hidrologii au actualizat, ieri, avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre – sector aval de Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie (SHEN) Porţile de Fier, valabile până la sfârşitul lunii aprilie, potrivit Agerpres.
Astfel, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), începând cu data de 13 aprilie, ora 16:00, se ridică avertizarea hidrologică de pe sectorul românesc al Dunării, aval de SHEN Porţile de Fier – Calafat.
Pe de altă parte, va fi în vigoare un Cod portocaliu de depăşire a Cotelor de apărare, după cum urmează: în intervalul 13 aprilie, ora 16:00 – 17 aprilie, ora 16:00, pe sectorul aval Cernavodă – amonte Brăila (judeţele: Constanţa, Brăila, Ialomiţa şi Tulcea) şi în intervalul 13 aprilie, ora 16:00 – 20 aprilie, ora 16:00, în Delta Dunării (judeţul Tulcea).
INHGA precizează că sectorul Dunării, aval Gruia, este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire.
Conform prognozei de specialitate, începând de ieri, de la ora 16:00, şi până pe 30 aprilie, ora 16:00, a intrat în vigoare o avertizare Cod galben de inundaţii pe Dunăre în sectorul aval Calafat (judeţele: Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea).
„Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor”, menţionează INHGA.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOri la bal, ori la… fel!
Articolul următorInfomedica