• Apa este cel mai bun hidratant, cel mai bun energizant, iar cosumată corect, influenţează în bine sănătatea. Două pahare de apă băute dimineaţa, pe stomacul gol, ajută la activarea organelor interne şi a metabolismului. Este important pentru că, în mod uzual, corpul este deshidratat după somn. Dacă aţi dormit opt ore, înseamnă că nu aţi băut lichide timp de opt ore. Mai mult, acest obicei simplu ajută la sănătatea colonului, reglează digestia şi îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a asimila nutrienţi, scrie Unica.

stevie• Ştevia poate să accelereze metabolismul, acţionând asupra arderilor grăsimilor și asupra eliminării toxinelor acumulate peste iarnă în organism. Mai ales dacă aţi ales să ţineţi post, acum este momentul să consumaţi ștevie pentru a înnoi sângele cum se spune în popor și astfel veţi observa cum surplusul de kilograme va dispărea treptat fără să vă afecteze sănătatea. Printre beneficiile acestei plante se mai găsește și faptul că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajutând totodată și la stabilizarea fluidităţii sangvine.

• Viaţa este suprasaturată de tot felul de ecrane moderne, iar ochii au mult de suferit. Faceţi regulat exerciţii pentru ochi, scoateţi televizorul din dormitor şi puneţi 2-3 cărţi în locul lui. Când sunteţi la serviciu aplicaţi metoda 20-20-20, adică la fiecare 20 de minute state în faţa monitorului priveşte 20 de secunde altceva aflat la 20 de paşi distanţă. Ochii tăi se vor relaxa şi elibera de lumina albastră emisă de monitor. Medicii recomandă să ne odihnim ochii 15 minute consecutive la fiecare 2 ore lucrate, arată Libertatea pentru femei.