• Florile de muşeţel sunt un leac universal. Previn răcelile de sezon.În răceală şi gripă, ceaiul de muşeţel provoacă transpiraţie, ceea ce duce la scăderea febrei. În combinaţie cu lămâie şi miere, ceaiul calmează senzaţia de usturime în gât. Infuzia se prepară din 2 linguriţe plantă uscată la 200 ml apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. De asemenea,
muşeţelul acţionează ca antiseptic şi diuretic. Astfel, durerile din zona abdomenului cauzate de infecţia urinară dispar dacă se bea 3 căni de ceai de muşeţel pe zi. Pentru ameliorarea durerilor provocate de menstruaţie, se recomandă un ceai din 40 g muşeţel, 30 g frunze de mentă şi 30 g rădăcină de valeriană, informează Click.

• Varza şi legumele înrudite cu ea au proprietăţi anticancer graţie fitochimicalelor continue. Varza previne mai ales cancerul mamar. Varza, în special cea roşie (care conţine pigmenţii numiţi antocianine, puternici antioxidanţi), are efecte antiinflamatoare. Varza, indiferent de tipul ei, protejează de bolile cardiovasculare şi scade nivelul zahărului din sânge, notează Libertatea pentru femei.

varza