• Uleiul de măsline extravirgin poate preveni deteriorarea arterelor. Conţinutul crescut de acizi grași și antioxidanţii reduc efectele negative ale radicalilor liberi și a excesului de colesterol, de aceea se recomandă includerea în alimentaţia zilnică a uleiului de măsline, potrivit Click pentru femei.

• Verbina este eficientă în cazurile de astenie, oboseală, nervozitate. Dintr-o jumătate de linguriţă de plantă şi 250 ml de apă clocotită se face o infuzie de 3 ori pe zi. Se lasă 10 minute, se strecoară şi se bea călduţă. O cană de ceai de verbină este ideală cu o oră înainte de culcare, redă calmul necesar unui somn liniştit, mai ales dacă, de obicei, persoana se confruntă cu insomnia. Leacul trebuie luat 21 de zile la rând. De asemenea, tratează erupţiile pielii. Se poate aplica sub formă de comprese în arsuri uşoare, iritaţii, sau dacă pur şi simplu pielea este foarte uscată, potrivit Click.

• Oamenii de ştiinţă specializaţi în microbiologie au realizat, recent, că aceste medicamente dau naştere unor bacterii rezistente la antibiotice, cunoscute drept supervirusuri. Supervirusuri sunt bacterii care au evoluat trecând prin diferite tipuri de antibiotice. Când un supervirus produce o infecţie, este necesară o doză mai mare de antibiotice, care vine de obicei cu multe efecte nedorite şi care nu funcţionează întotdeauna, scrie CSID.

• Multă lume se sperie, în general, atunci când simte o durere în piept. De fapt, spune medicul Crandall de foarte multe ori, durerea dată de infarct nu apare în piept, ci la distanţă, în braţul stâng, de exemplu, sau la nivelul bărbiei. „Infarctul de Hollywood“, aşa numesc medicii cardiologi modul în care actorii joacă rolul unui personaj care suferă un atac de cord şi se ţin cu mâna de piept, după care cad inconştienţi. Ei, bine, un astfel de infarct este rarisim, potrivit medicului Crandall, conform doctorulzilei.ro.