F.T.

Ieri, oamenii legii de la Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au efectuat cinci percheziții, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni silvice. Descinderile au avut loc în localitățile prahovene Păulești, Blejoi și Bărcănești, precum și în comuna Vlădeni, din județul Dâmbovița.
Conform unui comunicat al IPJ Prahova, “ din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – 2018, persoanele bănuite ar fi sustras diverse cantități de material lemnos din fondul forestier aflat în administrarea Ocolului Silvic Ploiești. Se pare că activitatea infracțională era precedată de marcarea arborilor fără respectarea normelor legale, precum și cu încălcarea procedurilor de lucru specifice domeniului exploatărilor silvice”.
De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, mai multe telefoane mobile, unități informatice, documente și înscrisuri, precum și dispozitive de marcare silvică (unul dintre ele fiind realizat artizanal).
În dosarul penal deschis de către anchetatorii de la IPJ Prahova se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, falsificarea unui dispozitiv de marcare, folosire fără drept a unui instrument de marcare silvică, fals intelectual și gestiune frauduloasă, continuând verificările în vederea descoperirii întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.
Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 20. 000 de lei, iar la audieri au fost conduse șapte persoane.