Prahovenii își pot deschide afaceri cu bani europeni în cadrul proiectului ACTIV, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.
Participanții la acest proiect – angajați, studenți și șomeri (aflați sau nu în plată) – vor beneficia gratuit de cursuri de antreprenoriat, teoretice și practice, dar și de consultanță pentru redactarea unor planuri de afaceri, o parte dintre acestea urmând să fie selectate pentru finanțare cu sume de până la 33.300 de euro.
În Prahova vor fi organizate astfel de cursuri de antreprenoriat în patru orașe: cele doua municipii, Ploiești și Câmpina, precum și la Vălenii de Munte și Sinaia.
Cei interesați se pot deja înscrie la aceste cursuri participând la seminariile care vor fi organizate, după următorul program: Câmpina – 18 aprilie, ora 15.30, Casa Tineretului; Vălenii de Munte – 25 aprilie, ora 15.30, Centrul Cultural Vălenii de Munte; Ploiești – 8 mai, de la ora 15.30, Vigo Grand Hotel; Sinaia – 5 iunie, ora 15.30, Centrul Cultural „Carmen Sylva”.
Pentru înscriere, candidații trebuie să își transmită intenția la adresa de e-mail programe@cciph.ro, menționând că doresc să participe la cursurile din cadrul programului ACTIV. Relații suplimentare se pot obține de la Camera de Comerț și Industrie Prahova, Direcția “Programe și afaceri europene”, la numărul de telefon 0344/401203.
Mai multe detalii despre program și beneficiarii acestuia se găsesc la adresa https://cciph.ro/2018/02/prezentarea-proiectului-activ-regiunea-sud-muntenia/.