Ploieștiul și-a aprobat monopol pe cursele de trap!

Marian Dima

Cu ștampila ”Vizat pentru legalitate” aplicată, documentul aprobat de Consiliul Local Ploiești săptămâna trecută – decizia nr. 104, privitoare la desfășurarea actrivității pe Hipodromul Ploiești – poate fi considerat o… revoluție legislativă în materie!
Incredibil, dar consilierii locali ploieșteni au emis o hotărâre care aprobă, la punctul 3, litera ”b”, un… monopol național, prin Consiliul Local Ploiești şi Clubul Sportiv Municipal, aflat în directa subordine! Potrivit hotărârii 104, CL Ploieşti şi-a trecut în atribuţii ”organizarea, conducerea, controlul și sprijinirea activității ce se desfășoară sub denumirea de trap, pe plan național”! Practic, dacă un club, asociație de trap sau federație dorește să organizeze propria competiție de trap, atunci are nevoie de aprobarea consilierilor locali ploieșteni!
Adică, mai pe românește, dacă pe Hipodromul din Mangalia, de exemplu (un caz concret, pentru că aici au fost găzduite curse când se construia obiectivul din Ploieşti), dacă vrea cineva să organizeze curse de trap are nevoie de …”viza” Ploieștiului! CSM-ul a primit și atribuții de ”organizare de pariuri hipice”, fiind primul club care are, prin hotărâre de Consiliu Local, asemenea competențe!
Iar sintagma ”la nivel național” apare peste tot în respectivul act, fiind totuși ciudat cum, o autoritate locală poate să-și atribuie competențe în alte localități! Spre exemplu, la punctul ”j”, se scrie, negru pe alb: „Organizează sau tutelează reuniunile și competițiile oficiale internaționale de trap care au loc pe teritoriul României” (!!!).

Plagiat sau neștiință?

Probabil că respectiva hotărâre are o mare problemă – anume că este ”inspirată”, ca să nu spunem copiată, din statutul Federației Române de Trap, care se afla depus la Primăria Ploiești, odată cu înființarea acestui for! Dovada? Punctul ”n”, unde se specifică: ”asigură mijloace financiare …()… în legătură cu scopul și obiectul de activitate al federației” Care federație? Căci CSM-ul sau CL-ul nu este Federație… Sau o fi „Federația Copy/ Paste” pentru că majoritatea punctelor din hotărâre seamănă izbitor cu ce se găsește și în statutul FRT!? Vom reveni!