Petre Apostol

La Sala Sporturilor din Piteşti, s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, etapa finală a Campionatelor Naţionale de Judo pentru tineret (U23). La competiţie au luat parte 168 de sportivi de la peste 40 de cluburi din ţară, printre care s-au regăsit şi 11 reprezentanţi de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, antrenaţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.
Dintre concurenţii ploieşteni, trei au reuşit să urce pe podiumul de premiere, Diana Marcu obţinând cea mai bună performanţă, cucerind titlul naţional la categoria 70 kg. Aceasta a încheiat concursul cu trei victorii din cele patru partide disputate, învingându-le pe Olga Severin (SCM Deva), Cosmina Lambescu (CSŞ 5 Rapid Bucureşti), Denisa Marin (CS Unirea Focşani), pierzând în ultima partidă, cu Florisa Horvath (U CSM Cluj-Dinamo).
Tot cu trei victorii au încheiat şi Olga Severin şi Florisa Horvath, însă Diana Marcu a câştigat titlul naţional, beneficiind de un punctaj mai bun (30p) faţă de cele două contracandidate (27p), care au încheiat pe locurile 2, respectiv 3, departajarea dintre ele realizându-se în urma meciului direct.
Gruparea prahoveană a mai adunat încă două medalii de bronz, prin Cătălina Şchiopu şi Andrei Pîrloga. Cătălina Şchiopu a ocupat locul al treilea la categoria 48 kg, evoluând direct în sferturile de finală, unde a trecut de Ana Maria Sîrbu (CSM Piteşti), însă a pierdut în semifinale, în duelul cu principala favorită, Krisztina Tătar (CSM Drobeta Turnu Severin), pentru ca în meciul pentru medalia de bronz să se impună în dauna sportivei Silvia Gherman (U CSM Cluj-Dinamo). Campioană a devenit Mădălina Stoica (Royal Motors Piteşti), în vreme ce Krisztina Tătar a obţinut medalia de argint, iar Iasmina Covaciu (CSM Drobeta Turnu Severin) a câştigat cealaltă medalie de bronz.
Celălalt reprezentant ploieştean medaliat cu bronz, Andrei Pîrloga, a participat la categoria 81 kg. Acesta a pierdut, însă, din primul tur, rundă în care l-a întâlnit pe principalul favorit la titlu, Teodor Băldean (CSM Liberty Oradea), cel care avea să-şi adjudece, în cele din urmă, medalia de aur. Astfel, Pîrloga a evoluat în recalificări, unde i-a învins pe Alexandru Matei (CSŞ CSM Târgovişte), respectiv pe Mihail Temelie (CSŞ CSM Târgovişte), ajungând în finala pentru medalia de bronz, în care s-a impus în duelul cu Teodor Şuţa (CS Muscel Câmpulung).
Cealaltă medalie de bronz i-a revenit lui Andrei Guşă (CSM Liberty Oradea), în vreme ce medalia de argint a fost obţinută de Laszlo David (Sport Club Miercurea Ciuc).
Din tabăra prahoveană, aproape de medalii au mai fost Codruţa Lungu (52 kg) şi Ionuţ Constantin (73 kg), care s-au situat pe locul al cincilea. În clasamentul pe cluburi, CSM CFR CSŞ Ploieşti a ocupat locul al cincilea din 24 de cluburi medaliate, prima poziţie fiind adjudecată de U CSM Cluj Dinamo, cu 5 medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.