Ultimul meci din”şaisprezecimile” Cupei României a adus calificarea scontată a liderului CS Blejoi, care s-a impus, sâmbătă dimineaţă, la Brazi contra echipei locale, CS Brazi Popeşti, cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate în prima repriză de Cristian Mihăiţă (26) şi Ionuţ Pârvu (29).
Încă de vineri, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova a stabilit şi programul fazei următoare a competiţiei, care se va desfăşura miercuri, 18 aprilie (foto). Apelându-se la tragere la sorţi pe două grupe valorice, au rezultat meciuri, în general, cu favorite certe, fruntaşele din Liga A Prahova având drum liber către faza sferturilor, când “valorile” se vor concentra mult mai mult. Sunt, chiar şi aşa, câteva meciuri interesante, Cornu – Breaza putând fi considerat un derbi al acestei faze a competiţiei, unde, clar, după ce vom ajunge în faza sferturilor, putem avea meciuri “unul şi unul”.

Programul “optimilor”

            Jocul                            Teren
CS Cornu CSO Tricolorul Breaza Cornu
AFC Brebu CS Măneşti Coada Izvor Brebu
Rapid Sălciile Avântul Măneciu Sălciile
Real Rio Cocoş. AFC Băneşti-Urleta Cocoşeşti
Unirea Urlaţi CS Blejoi Urlaţi
U. Teleajen CSO Teleaj. Văleni Teleajen, Ploieşti
V. Puchenii Mari Petrolistul Bold. Puchenii Moşneni
AS Starchiojd CS Păuleşti Drajna

Vlad i-a văzut pe Borbely şi Epaminonda

VladImediat după meciul de Cupă de la Brazi, antrenorul liderului din Liga A Prahova – Răzvan Vlad – a mers să vadă derbiul judeţului Călăraşi, care va da adversara la meciul de baraj, din iunie, pentru Blejoi, Venus Independenţa învingând cu 3-2 pe Ciocăneşti şi ducând avansul din fruntea clasamentului la 4 puncte, în acest moment. La Independenţa – foarte probabil viitoarea adversară a Blejoiului – au evoluat şi doi foşti campioni ai României, Csaba Borbely (a luat titlul în tricoul Oţelului) şi Nicu Epamononda (campion cu Unirea Urziceni), deşi bine trecuţi de “prima tinereţe”, cei doi find decisivi pentru succesul echipei Venus! “Am văzut o echipă învingătoare bună, organizată, preocupată de joc, chiar dacă terenul a constituit un handicap pentru ea. Are destulă experienţă, componenții ei preocupaţi să joace, dar cam atât, nu pot să spun că m-au speriat. În rest, atmosferă frumoasă, fair-play, lume destul de multă, grătar, mici, ca la ţară, în weekend, o atmosferă plăcută pentru echipa gazdă şi, este clar, vom avea parte de un adversar care trebuie tratat cu atenţie, bilanţul său, în acest moment, în campionatul judeţean, fiind de 18 victorii şi doar două egaluri, în cele 20 de meciuri jucate” – au fost concluziile lui Vlad după vizita de lucru făcută la derbiul Călăraşiului.