V. S.

Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni va găzdui, în perioada 19 – 22 aprilie, Colocviul Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”. Colocviul care a luat ființă, în urmă cu patru ani, la inițiativa Asociaţiei Aşezămintelor Culturale şi a Centrului Judeţean de Cultură Prahova, vizează conservarea şi transmiterea tradiţiilor coregrafice din zonele etnologice şi folclorice ale ţării. Astfel, la Bușteni se întâlnesc, de două ori pe an, ansambluri folclorice, dansatori şi coregrafi din întreaga țară, pentru schimburi de experienţe practice şi teoretice în domeniul coregrafiei tradiţionale.
Ediția care se va desfășura în această săptămână la Bușteni este dedicată Centenarului Marii Uniri, urmând să fie prezentate la centrul din orașul de pe Valea Prahovei dansuri din zona Codrului – Ardeal şi din zona Olteniei.
Și publicul va avea acces gratuit la spectacole, astfel, vineri 20 aprilie, de la ora 19.00, se va desfășura spectacolul folcloric „Hai la hora românească!”, oferit de participanţii la colocviu. Sâmbătă 21 aprilie, de la ora 18.00, va fi susținut un recital de pian în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni, cu pianistul Nicolae Constantinescu, oferit de Centrul Cultural „Aurel Stroe”. Programul recitalului va cuprinde lucrări de Mozart, Chopin, Enescu şi Debussy.