Ieri, Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la Bucureşti, informează banca, printr-un comunicat, potrivit Agerpres.
Moneda are o valoare nominală de 100 lei, forma rotundă, cant zimţat, un diametru de 21 milimetri şi o greutate de 6,452 grame.
Aversul monedei redă portretul domnitorului Şerban Cantacuzino, iniţiatorul tipăririi Bibliei de la Bucureşti, şi un fragment al acesteia; inscripţia ,,Romania”, valoarea nominală „100 Lei”’, stema României şi anul de emisiune „2018”.
Reversul monedei redă stema lui Şerban Cantacuzino, tipărită în interiorul Bibliei de la Bucureşti, şi inscripţia circulară „330 DE ANI DE LA TIPĂRIREA BIBLIEI DE LA BUCUREŞTI”.
Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.695,00 lei.
Monedele din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României.